Lahodný koláč Michalek: Kombinácia vanilky a kakaa je neodolateľná!

Potrebujete:
  • 6 vajec – žĺtky a bielky zvlášť
  • 180 g cukru
  • 1 čajová lyžička cukru s vanilkou (použila som vanilkový cukor)
  • 160 g pšeničnej polohrubej múky (ja som použila múku na koláče)
  • 30 g kakaa, bez cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 80 ml oleja
Na namáčanie:
  • 150 ml vody
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 čajové lyžičky práškového cukru
Okrem toho:
  • 3-4 PL kyslej marmelády alebo slivkového lekváru
Krém:
  • 900 ml mlieka
  • 2 pudingy v prášku, vanilkový alebo smotanový bez cukru
  • 2 lyžičky cukru s vanilkou (použila som vanilkový cukor)
  • 180 g cukru
  • 2 vrchovaté lyžice pšeničnej hladkej múky – 50 g
  • 220 g cukríkov michałek
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 1 polievková lyžica kakaa bez cukru
Vrch:
  • 350 ml vychladenej 30% smotany
  • 2 čajové lyžičky fixačného prášku do smotany (nie je potrebné)
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • kakaový prášok na posypanie
  • nasekané orechy na posypanie

Postup:

Dobrú chuť! A ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho ďalej :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*