Švédsky, mandľový koláč: Bez múky, veľmi rýchly a lahodný!

Ingrediencie na 2 korpusy s priemerom 20 cm:
  • 150 g bielkov (bielka z 5 stredne veľkých vajec)
  • štipka soli ( tá nebola v zábere vo videu)
  • 8 g vanilkového cukru
  • 80 g cukru
  • 140 g mletých mandlí

Pečte pri teplote 175 stupňov Celzia horný, spodný režim bez ventilátora približne 25 minút.

Ingrediencie na krém:
  • 5 žĺtkov (zo stredne veľkých vajec s celkovou hmotnosťou 80 g)
  • 8 g vanilkového cukru alebo vanilkového extraktu
  • 80 g cukru
  • 100 ml smotany s obsahom tuku 10-30 % ( môžete použiť mlieko)
  • 125 g masla
  • v prípade potreby môžete koláč posypať práškovým cukrom

Postup je v priloženom videu:)

Prajeme dobrú chuť! Ak sa Vám tento super recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými na Facebooku :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*