Ingrediencie na cesto:
- 3 šálky polohrubej múky
- 200 g rastlinného masla
- 4 žĺtky
- 5 lyžíc práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Práškový cukor na posypanie
- Okrem toho 3 polievkové lyžice krupice
Ingrediencie na náplň:
- 600 g rebarbory
- 1 plná lyžička medu
- 200 g jahodového džemu
- 5 lyžíc cukru
Ingrediencie na mrveničku:
- 4 polievkové lyžice masla
- 10 lyžíc cukru
- 8 polievkových lyžíc polohrubej múky
Postup:
- Všetky suroviny zmiešame v miske, vymiesime cesto a dáme na 30 minút do chladničky.
- Rebarboru umyte a ošúpte, potom nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm. Potom k rebarbore pridáme cukor, med, džem a poriadne premiešame.
- Plech s rozmermi 40 cm x 24 cm vystelieme papierom na pečenie a cesto rozotrieme po celom plechu. Vrch cesta posypeme krupicou a potom prikryjeme predtým pripravenou rebarborou.
- Teraz si pripravíme drobenku. Do misy postupne dáme maslo, cukor a múku. Miešajte rukou, kým sa ingrediencie nespoja. Posypeme drobenkou na vrch nášho koláča. Ak máte radi mrveničku, môžete pre lepšiu chuť zdvojnásobiť množstvo surovín.
- Pečieme pri 180°C asi 50 minút -1 hodinu. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť! 👌👩🍳👌
Leave a Reply