Koláč, ktorý nevyžaduje pečenie a je jednoduchý na prípravu. Kombinácia slaných krekrov so sladkým karamelom a želé vám umožní získať veľmi príjemnú chuť koláča.
Ingrediencie:
- 900 ml mlieka
- 2 bal. smotany na šlahanie
- 1 margarín 250 gramov
- plechovka karamelovej hmoty
- 3/4 šálky šťavy z čiernych ríbezlí
- 1 broskyňové želé
- 100 gramov strúhaného kokosu
- 3/4 šálky cukru
- 2 polievkové lyžice pšeničnej múky
- 2 polievkové lyžice zemiakovej múky
- 2 balenia sušienok, každé 175 gramov
Príprava:
- Jeden pohár mlieka prevaríme s cukrom a kokosovými lupienkami, do misky nalejeme pohár mlieka, pridáme múku, dôkladne premiešame, potom vlejeme do vriaceho mlieka, stále miešame, aby sa nám výsledný puding nepripálil, potom necháme po uvarení vychladnúť.
- Keď je pudingová hmota už studená, zmiešame ju so 100 gramami margarínu.
- Medzitým si v hrnci zohrejeme ríbezľovú šťavu a rozpustíme v nej želé. Necháme, kým nevychladne a nespevní.
- Karamelovú hmotu zmiešame so 150 gramami margarínu.
- Zmiešajte 400 ml studeného mlieka s 2 balíčkami smotany na šlahanie. Keď je smotana dobre vyšľahaná, pridáme do nej zahusťujúce želé.
Prekladanie cesta:
- Na spodok plechu vystlaného papierom na pečenie dáme 1 vrstvu sušienok, na ktoré potom dáme kokosovú hmotu.
- Navrch položte 2. vrstvu sušienok a karamelu.
- Potom tretiu vrstvu sušienok a smotanovú zmes položíme na maslový karamel.
- Ozdobte ho kokosom.
Dobrú chuť!
Leave a Reply