Lahodný koláč so sladkým karamelom, ktorý určite prekvapí nejedného gurmána!

Koláč, ktorý nevyžaduje pečenie a je jednoduchý na prípravu. Kombinácia slaných krekrov so sladkým karamelom a želé vám umožní získať veľmi príjemnú chuť koláča.

Ingrediencie:
  • 900 ml mlieka
  • 2 bal. smotany na šlahanie
  • 1 margarín 250 gramov
  • plechovka karamelovej hmoty
  • 3/4 šálky šťavy z čiernych ríbezlí
  • 1 broskyňové želé
  • 100 gramov strúhaného kokosu
  • 3/4 šálky cukru
  • 2 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • 2 polievkové lyžice zemiakovej múky
  • 2 balenia sušienok, každé 175 gramov

Príprava:
  1. Jeden pohár mlieka prevaríme s cukrom a kokosovými lupienkami, do misky nalejeme pohár mlieka, pridáme múku, dôkladne premiešame, potom vlejeme do vriaceho mlieka, stále miešame, aby sa nám výsledný puding nepripálil, potom necháme po uvarení vychladnúť.
  2. Keď je pudingová hmota už studená, zmiešame ju so 100 gramami margarínu.
  3. Medzitým si v hrnci zohrejeme ríbezľovú šťavu a rozpustíme v nej želé. Necháme, kým nevychladne a nespevní.
  4. Karamelovú hmotu zmiešame so 150 gramami margarínu.
  5. Zmiešajte 400 ml studeného mlieka s 2 balíčkami smotany na šlahanie. Keď je smotana dobre vyšľahaná, pridáme do nej zahusťujúce želé.
Prekladanie cesta:
  1. Na spodok plechu vystlaného papierom na pečenie dáme 1 vrstvu sušienok, na ktoré potom dáme kokosovú hmotu.
  2. Navrch položte 2. vrstvu sušienok a karamelu.
  3. Potom tretiu vrstvu sušienok a smotanovú zmes položíme na maslový karamel.
  4. Ozdobte ho kokosom.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*