Ingrediencie na omrvinkovú zmes:
- 3 šálky polohrubej múky
- 1 šálka cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- trochu soli
TVAROHOVÁ NÁPLŇ
- 3 tvarohy ( použite tvaroh na kocky, nie vo vaničke )
- 1 šálka cukru
- 3 vajcia
- 1/2 l mlieka
- 1 vanilkový puding ( prášok )
- citrónová kôra
- trochu rumu
- štipka strúhaného muškátového orieška
- hrozienka
- tuk na vymastenie tortovej formy a preliatie koláča
Postup:
- Zmiešajte všetky prísady na omrvinkovú zmes.
- Všetky ingrediencie na tvarohovú náplň dajte do misy a ponorným mixérom ich spojte. Neľakajte sa, je dosť riedka.
- Na vymastený plech vysypte 2 hrnčeky omrvinkovej zmesi, navrch nalejte všetku tvarohovú náplň, posypte hrozienkami a vysypte zvyšok omrvinkovej zmesi.
- Vrch koláča pokvapkajte rozpusteným tukom alebo pokvapkajte stuhnutým tukom. Pečieme dozlatista.
- Pred podávaním nechajte tvaroh vychladnúť a stuhnúť aspoň 3 hodiny – inak bude riedky a vytečie. Robím si ho večer a na raňajky je to mňam.
DOBRÚ CHUŤ!😊👌😋
Autorka receptua: Lucie Kratochvílová
Leave a Reply