Lahodný, švédsky koláč s tvarohom: Deti ho zbožňujú a je super aj na raňajky…

Ingrediencie na omrvinkovú zmes:
  • 3 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • trochu soli
TVAROHOVÁ NÁPLŇ
  • 3 tvarohy ( použite tvaroh na kocky, nie vo vaničke )
  • 1 šálka cukru
  • 3 vajcia
  • 1/2 l mlieka
  • 1 vanilkový puding ( prášok )
  • citrónová kôra
  • trochu rumu
  • štipka strúhaného muškátového orieška
  • hrozienka
  • tuk na vymastenie tortovej formy a preliatie koláča

Postup:
  1. Zmiešajte všetky prísady na omrvinkovú zmes.
  2. Všetky ingrediencie na tvarohovú náplň dajte do misy a ponorným mixérom ich spojte. Neľakajte sa, je dosť riedka.
  3. Na vymastený plech vysypte 2 hrnčeky omrvinkovej zmesi, navrch nalejte všetku tvarohovú náplň, posypte hrozienkami a vysypte zvyšok omrvinkovej zmesi.
  4. Vrch koláča pokvapkajte rozpusteným tukom alebo pokvapkajte stuhnutým tukom. Pečieme dozlatista.
  5. Pred podávaním nechajte tvaroh vychladnúť a stuhnúť aspoň 3 hodiny – inak bude riedky a vytečie. Robím si ho večer a na raňajky je to mňam.
DOBRÚ CHUŤ!😊👌😋

 

Autorka receptua: Lucie Kratochvílová

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*