Ingrediencie:
- 2 VAJCIA
- 17,5 dkg cukru
- 80 ml oleja
- 3 lyžice mlieka
- 15 dkg hladkej múky
- 2 lyžice kakaového prášku
- 1 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
Náplň:
- 50 dkg tvarohu
- 10 dkg práškového cukru
- 4 žltká
- Nastrúhaná kôra z 1 citróna
- 1 vrecúško pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- asi 3 lyžičky kyslej smotany
Poleva:
- 4 vaječné bielka
- 10 dkg práškového cukru
- 1 polievková lyžica jedlého škrobu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Príprava:
- Plech vymažeme a pomúčime alebo vystelieme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- Ingrediencie tvarohu dôkladne premiešame (vhodné je použiť smotanový tvaroh, ale ak nie, hrudku poriadne rozlomíme).
- Vajcia a cukor vyšľaháme, potom za stáleho miešania pridáme olej a mlieko a premiešame. Potom pridajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ a miešajte, kým nebudú hrudky.
- Cesto uhladíme do pripraveného plechu a na vrch opatrne vyrovnáme tvarohovú hmotu.
- Pečieme asi 35-40 minút. Je dobré, ak sa vrch tvarohovej vrstvy už nelepí.
- Bielka začneme šľahať, pridáme citrónovú šťavu, cukor a škrob a celé to vyšľaháme do tvrdej peny.
- Hotovú vajcovú penu uhladíme na vrchu ešte horúceho koláčika, potom teplotu vrátime na 160 stupňov a sušíme asi 20 minút alebo kým pena trochu nezhnedne.
- Hotový koláčik umiestnite na chladné miesto alebo do chladničky a po úplnom vychladnutí ho nakrájajte ostrým nožom.
- Ak všetko pôjde dobre, kým vychladne, na vrchu budú roztomilé kvapôčky cukru.
Prajeme príjemné pečenie a dobrú chuť!👩🍳