
Na túto tému sa vyjadril prof. Hristo Mermerski je bulharský lekár, genetik a pôsobil aj ako diplomat vo Washingtone. Doteraz vydal 10 kníh a vyučoval na približne 200 univerzitách v 63 krajinách.
Jeho syn je tiež vedec, s ktorým má veľa spoločnej práce. Väčšina ľudí hovorí o starnutí ako o nejakej chorobe. K svojmu telu sa jednoducho správame ako k nepriateľovi, a preto začína starnúť.
Treba však dbať len na striedmosť, teda nerobiť dlhodobo namáhavú fyzickú prácu a treba mať na pamäti aj spôsob, množstvo a proporcie stravovania.
70 percent ľudí zomiera, pretože konzumujú príliš veľa určitých potravín, čo spôsobuje problémy s kĺbmi, vredy, srdcové problémy, mŕtvice, rôzne druhy rakoviny a aterosklerózu.
To ma podnietilo rozdeliť potraviny do 11 skupín. Najdôležitejšia je zelenina, ovocie, hrozno, jogurt a víno.
“Áno, víno.” Samozrejme, aj toto treba konzumovať s mierou a vlastne vo Francúzsku sa mäso marinuje v červenom víne, čo je zdravé aj vhodné. Musíme sa porozprávať aj o jogurte.
Predtým bol na trhoch dostupný lahodný domáci jogurt, ale teraz sa na trh dostali zahraničné jogurty, ktoré sa vyrábajú s prídavkom droždia a mlieka, no neobsahujú prospešné baktérie.
Prospešný, ľahko stráviteľný jogurt je najlepším zachovávateľom mladosti a zároveň prispieva k prevencii rakoviny žalúdka a hrubého čreva.
Napríklad konzumácia malej nádoby jogurtu denne predchádza alebo spomaľuje osteoporózu a tiež prispieva k chudnutiu.
Najlepšie je pripraviť si jogurt z kefírových húb, potom 1 polievkovú lyžicu medu, 1 polievkovú lyžicu 100 percentného jablkového pektínu, 1 čajovú lyžičku mletej škorice a 40 kvapiek 30 percentnej propolisovej tinktúry.
Všetko spolu zmiešajte a potom každé dve hodiny zjedzte 2 polievkové lyžice. Môžeme pridať aj čučoriedky alebo vlašské orechy. Ak ste naozaj hladní, môžete pridať trochu banánu, ktorý je dobrý pre pokožku.
K udržaniu pevnosti a krásy pokožky prispieva aj mrkvový šalát a cesnak. V azerbajdžanskom experimente bolo 80 choroboplodných patogénov umiestnených do pohára vody a potom bol pridaný cesnak, ktorý mikróby úplne zničil.
To isté platí pre propolis, ktorého tinktúru treba pridať do 20-30 kvapiek do 50 ml vody a vypiť. Dôležité je tiež čítať, aké zložky obsahuje každá potravina, ktorú kupujeme.
Najnebezpečnejším konzervantom je butylhydroxytoluén, ktorý sa najviac nachádza v detských sladkostiach a žuvačkách.
Spôsobuje najmä alergické reakcie a rakovinu, rovnako ako cukor, ktorý môže spôsobiť rakovinu najmä v močových cestách, preto sa oplatí piť kávu bez cukru, pretože je to takto zdravšie.
V rokoch 2000 až 2010 sme skonzumovali päťkrát viac cukru ako dnes V Amerike priemerný človek skonzumuje 46 kg cukru ročne, čo je neskutočné množstvo a spôsobuje choroby srdca, pľúc, obličiek a žalúdka.
Toto nie je nič iné ako samovražda. 30 percent ľudí bojuje s vysokým krvným tlakom, za čo môže najmä konzumácia slaných jedál a čipsov.
Jedzme každý deň jablko, pite čistú vodu a bylinkové čaje, veľa cvičme, užívajme si krásy prírody a nemyslime na starnutie.
Naše jedlo by malo byť aj naším liekom, pretože ak sa budeme stravovať vyvážene, môžeme sa zbaviť 66 percent chorôb.
Dámy by sa mali o seba starať, konzumovať lahodnú zmes z medu, jadier vlašských orechov, sušených marhúľ, hrozienok, citrónu, aby zostali krásne aj vo veku 70 rokov.
Leave a Reply