Letné plnené papriky, ktoré sú také chutné, že im neodoláte!


Suroviny pre 2 osoby:
  • 4 pekné papriky
  • 250g mletého mäsa
  • 50-70g ryže
  • 1 polievková lyžica tuku
  • 1 vajce
  • 2 hlavy cibule
  • 1 malá červená paprika
  • soľ a korenie,
  • trochu mletej rasce (možno vynechať)
  • 1-2 polievkové lyžice cukru
Paradajková omáčka sa dá pripraviť:
  • 1 veľký paradajkový pretlak z konzervovaných paradajok alebo paradajkovej šťavy, prípadne domáca paradajková omáčka.

Postup:
  1. Uvarím ryžu, keď vychladne na vlažnú, zmiešam ju s mletým mäsom. Dochutím soľou, korením, červenou paprikou, rascou a nastrúham cibuľu. Do zmesi sa môže pridať aj vajce.
  2. Papriky sceďte a odstráňte všetky semená. Dobre a pevne ju naplním ryžovou-mäsovou mletou kašou. Mokrými rukami formujem knedle so zvyšnou náplňou. Mnohí ľudia ich pripravujú bez varenia ryže. Ak použijete ryžu potom musíte dávať pozor, aby ste náplň v paprike príliš nepretlačili a nechali ryži priestor na napučanie.
  3. V dobrej hlbokej panvici na tuku opečte cibuľu nakrájanú na kocky. Na to nalejte paradajkový základ. Mojím paradajkovým základom je zeler, cibuľa a trochu sladšia paradajková omáčka, ktorú som odložila minulý rok. (Ak ju pripravíte z obyčajného paradajkového pretlaku, pokojne si ju dochuťte podľa vlastnej chuti!) Do omáčky pridajte 1-2 polievkové lyžice cukru. Pridajte lyžicu červenej papriky.
  4. Takže paradajkový základ zohrejte do varu, potom pridajte plnené papriky a knedle opatrne vhoďte do horúceho vývaru. Prikryjem a varím asi 30-35 minút na miernom ohni.
  5. Vyberiem knedľu a keď je uvarená, plnené papriky sú hotové. Ja pridávam zeler a petržlen. Prikryjem a nechám niekoľko minút odpočívať, aby sa chute úplne spojili.
  6. Väčšinou ich podávam s varenými zemiakmi, ale dobrá plnená paprika je výborný obed aj bez prílohy.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite ho zdieľat aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*