Suroviny pre 2 osoby:
- 4 pekné papriky
- 250g mletého mäsa
- 50-70g ryže
- 1 polievková lyžica tuku
- 1 vajce
- 2 hlavy cibule
- 1 malá červená paprika
- soľ a korenie,
- trochu mletej rasce (možno vynechať)
- 1-2 polievkové lyžice cukru
Paradajková omáčka sa dá pripraviť:
- 1 veľký paradajkový pretlak z konzervovaných paradajok alebo paradajkovej šťavy, prípadne domáca paradajková omáčka.
Postup:
- Uvarím ryžu, keď vychladne na vlažnú, zmiešam ju s mletým mäsom. Dochutím soľou, korením, červenou paprikou, rascou a nastrúham cibuľu. Do zmesi sa môže pridať aj vajce.
- Papriky sceďte a odstráňte všetky semená. Dobre a pevne ju naplním ryžovou-mäsovou mletou kašou. Mokrými rukami formujem knedle so zvyšnou náplňou. Mnohí ľudia ich pripravujú bez varenia ryže. Ak použijete ryžu potom musíte dávať pozor, aby ste náplň v paprike príliš nepretlačili a nechali ryži priestor na napučanie.
- V dobrej hlbokej panvici na tuku opečte cibuľu nakrájanú na kocky. Na to nalejte paradajkový základ. Mojím paradajkovým základom je zeler, cibuľa a trochu sladšia paradajková omáčka, ktorú som odložila minulý rok. (Ak ju pripravíte z obyčajného paradajkového pretlaku, pokojne si ju dochuťte podľa vlastnej chuti!) Do omáčky pridajte 1-2 polievkové lyžice cukru. Pridajte lyžicu červenej papriky.
- Takže paradajkový základ zohrejte do varu, potom pridajte plnené papriky a knedle opatrne vhoďte do horúceho vývaru. Prikryjem a varím asi 30-35 minút na miernom ohni.
- Vyberiem knedľu a keď je uvarená, plnené papriky sú hotové. Ja pridávam zeler a petržlen. Prikryjem a nechám niekoľko minút odpočívať, aby sa chute úplne spojili.
- Väčšinou ich podávam s varenými zemiakmi, ale dobrá plnená paprika je výborný obed aj bez prílohy.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite ho zdieľat aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply