Liečba bolesti kĺbov z kuchyne!

Kosti a chrupavky sa skladajú z významného podielu elastických bielkovín, bez ktorých by sa pri obyčajnom náraze rozpadli na triesky. Želatína, ktorá sa skladá z týchto bielkovín, môže pomôcť pri bolestiach kĺbov.

Želatínu alebo prípravky obsahujúce želatínu používa ľudstvo ako liečivo už pomerne dlho. Už v 12. storočí Hildegarda Bingenová opísala odvar z teľacej kože a chrupavky (dnes by sme ho mohli nazvať želé) ako vhodný liek proti bolesti kĺbov.

V latinských krajinách sa želatína už po stáročia používa na posilnenie vlasov a nechtov.

Jedlá želatína obsahuje zvieracie kosti (vyrába sa z nich) a pri príprave sa zmení na želatínu. Bolesti kĺbov sa objavujú vtedy, keď v kostiach nie je dostatok vápnika a kosti ho odoberajú z kĺbov, aby nahradili tento životne dôležitý prvok, a keď v kĺboch nie je dostatok vápnika, pociťujeme bolesť.

Želatína bola vždy obľúbená medzi športovcami a ortopédmi. Vo väčšine prípadov ho odborníci odporúčajú používať dlhodobo ako liek. Podľa ich názoru začína prinášať výhody približne po 8 týždňoch, znižuje bolesť kĺbov a zlepšuje pohyblivosť a celkovú kondíciu pacienta.

Zložky

  • jedlá želatína
  • voda

Príprava

Môžete si pripraviť časť alebo dokonca celé množstvo akejkoľvek jedlej želatíny zakúpenej od akéhokoľvek výrobcu a nechať ju vychladnúť. Kým je ešte tekutá, naneste ju na zápästie a nechajte pôsobiť asi 45 minút (to sa musí dodržať!) a uvidíte, že sa takmer všetka vstrebe do boľavej oblasti, čo je dobré, pretože to funguje!

Na zápästí zostane tenká vrstva, ktorú stačí odlúpnuť a je to. Náhradný materiál pôjde presne tam, kde chýba a vy uvidíte, že bolesť zmizne!

Zvyšné množstvo by sa malo uchovávať v chladničke a vždy pred použitím ohriať v mikrovlnnej rúre a znovu naniesť tam, kde je to potrebné! V súčasnosti nie je na trhu lacnejšie a účinnejšie riešenie.

Podeľte sa o tento článok aj so svojimi priateľmi.
Written By
More from redakcia
Rezy vtáčie mlieko u nás vždy zmiznú rýchlosťou blesku: Nikdy ich nie je dosť!
Ingrediencie: Piškóta: vajcia – 2 ks cukor krupica – 1/3 hrnčeka hladká...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *