Každý vie, že slanina je jedným z najúčinnejších spôsobov posilnenia imunity. Kyselina arachidónová, ktorú slanina obsahuje, pomáha nášmu telu bojovať proti vírusovým a bakteriálnym ochoreniam. Ak sa slanina konzumuje spolu s cibuľou, nie je na tom nič zvláštne. Okrem toho sa ukázalo, že tieto dve zložky sú “zásobárňou” vitamínov. Obyčajná cibuľa obsahuje až 36 prvkov periodickej tabuľky prvkov! Slanina a cibuľa je skvelá kombinácia, ale lekári k nej odporúčajú ešte niečo iné – trochu alkoholu.
Faktom je, že alkohol pri prúdení v tele rozširuje cievy a živočíšne tuky, ktoré sa nachádzajú v slanine, sú zodpovedné za redukciu svalového tkaniva vnútorných orgánov. Tieto produkty spoločne prispievajú k správnemu fungovaniu kardiovaskulárneho systému. Čo sa týka alkoholu, najlepšou voľbou je kvalitný koňak alebo brandy.
Pripravili sme pre vás skvelý recept na prípravu slaniny. Neváhajte a uvidíte, že ste nikdy nejedli nič lepšie!
Potrebujete:
- 1,5 kg slaniny
- 1 lyžička soli
- 0,25 lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička mäsového korenia
- 4 strúčiky cesnaku
Postup:
- Slaninu nakrájajte na menšie kúsky a cesnak rozdrvte. Slaninu dôkladne potrite korením, soľou a cesnakom.
- Každý kúsok slaniny zabaľte do vrecka, vypustite vzduch a zaviažte ho.
- Slaninu vložte do hlbokého hrnca so studenou vodou. Postavte ju na oheň a priveďte do varu. Keď slanina dosiahne bod varu, nechajte ju variť na miernom ohni 2 hodiny.
- Keď je slanina hotová, nechajte ju vychladnúť priamo vo vode. Po vychladnutí ich vyberte z vody, každý kúsok pevne zabaľte do fólie a vložte na niekoľko hodín do chladničky.
Zdieľajte aj s ostatnými :).
Leave a Reply