Medzi zdravou výživou a prírodnými liekmi na rôzne choroby je teda veľmi úzka súvislosť. Prírodné prostriedky sú nielen lacné, ale aj bežne dostupné a veľmi jednoduché na prípravu.
Na ich výrobu nepotrebujete žiadne laboratórium. Mnohí ľudia majú zakorenenú predstavu, že ak má byť liek dobrý a účinný, mal by byť aj drahý.
Najúčinnejšie lieky často nestoja vôbec nič alebo nanajvýš pár centov.
Výsledkom takýchto mylných predstáv je, že farmaceutické spoločnosti bohatnú a zdravie obyvateľstva sa zhoršuje.
Odporúčame vám preto prehodnotiť tieto stereotypy a konzumovať viac jednoduchých a zdravých potravín, ktoré často môžu byť príčinou mnohých ochorení.
Liek na 100 chorôb a jeho účinky
V našom dnešnom článku vám ukážeme recept na jeden z najobľúbenejších liekov na rôzne ochorenia vrátane rakoviny hrubého čreva.
Používali ho už naši predkovia a úspešne sa používa aj v súčasnosti. Je to jednoduchá kapustová šťava.
Obsahuje veľa prospešných vitamínov a minerálov, ako sú vitamíny C, B6, K. Je tiež bohatá na kyselinu listovú, vlákninu a niekoľko silných antioxidantov.
Má tiež antiseptické vlastnosti.
Za svoje účinky na mnohé choroby vďačí sulforafánu a glukozinolátu, ktoré stimulujú enzymatickú činnosť tráviaceho systému a podporujú aj detoxikáciu organizmu.
Práve zlúčenina síry sulforafán má silné protirakovinové účinky.
Mnohé štúdie potvrdili, že kapusta, ako aj iné druhy krížovitej zeleniny, sú najlepšími prostriedkami v boji proti rakovine hrubého čreva.
Okrem toho vám kapustová šťava pomôže aj pri nasledujúcich ochoreniach:
- ochorenia pečene
- rakovina prsníka, vaječníkov a pľúc
- bolesti hlavy po alkohole
- chronický kašeľ
- artritída a bolesť kĺbov
- dna
- zápal
- anémia
- žalúdočné vredy
- a mnoho ďalších
Okrem toho je kapustová šťava veľmi prospešná pri chudnutí, pretože stimuluje metabolizmus a spaľovanie kalórií, zmierňuje zápchu a zabraňuje premene cukru na tuk.
Recept na kapustovú šťavu
Na výrobu našej kapustovej šťavy budete potrebovať:
- odšťavovač
- nôž
- teplá voda
- 1 stredne veľká kapusta
- 1 polievková lyžica jablčného octu
Postupujte podľa týchto krokov:
1) Kapustu rozrežte na polovicu.
2) Do hrnca alebo misy napustite teplú vodu, pridajte jablčný ocot a kapustu ponorte do roztoku. Kapustu nechajte 10 minút odstáť, aby sa z nej odstránil postrek.
3) Po očistení kapustu nakrájajte na menšie kúsky a opäť ju opláchnite v studenej vode.
4) Kapustu vložte do odšťavovača a odšťavte ju.
Čerstvo odstavená šťava je vždy najlepšia. Nespotrebovaný zvyšok uložte do chladničky, ale nie dlhšie ako 4 hodiny.
Užívanie
Neexistujú žiadne obmedzenia týkajúce sa konzumácie kapustovej šťavy. Užívajte ho podľa potreby.
Na prevenciu sa odporúča vypiť 1 šálku (2 dcl) kapustovej šťavy denne pred raňajkami alebo obedom.
V prípade ochorenia čriev, žalúdka alebo rakoviny zvýšte dávku na 2 až 3 poháre denne.
Väčšie množstvo kapustovej šťavy môže spôsobiť nadúvanie. V takom prípade znížte dennú dávku.
Leave a Reply