Liek na mnohé choroby a účinná ochrana pred rakovinou hrubého čreva!

Medzi zdravou výživou a prírodnými liekmi na rôzne choroby je teda veľmi úzka súvislosť. Prírodné prostriedky sú nielen lacné, ale aj bežne dostupné a veľmi jednoduché na prípravu.

Na ich výrobu nepotrebujete žiadne laboratórium. Mnohí ľudia majú zakorenenú predstavu, že ak má byť liek dobrý a účinný, mal by byť aj drahý.

Najúčinnejšie lieky často nestoja vôbec nič alebo nanajvýš pár centov.

Výsledkom takýchto mylných predstáv je, že farmaceutické spoločnosti bohatnú a zdravie obyvateľstva sa zhoršuje.

Odporúčame vám preto prehodnotiť tieto stereotypy a konzumovať viac jednoduchých a zdravých potravín, ktoré často môžu byť príčinou mnohých ochorení.

Liek na 100 chorôb a jeho účinky

V našom dnešnom článku vám ukážeme recept na jeden z najobľúbenejších liekov na rôzne ochorenia vrátane rakoviny hrubého čreva.

Používali ho už naši predkovia a úspešne sa používa aj v súčasnosti. Je to jednoduchá kapustová šťava.

Obsahuje veľa prospešných vitamínov a minerálov, ako sú vitamíny C, B6, K. Je tiež bohatá na kyselinu listovú, vlákninu a niekoľko silných antioxidantov.

Má tiež antiseptické vlastnosti.

Za svoje účinky na mnohé choroby vďačí sulforafánu a glukozinolátu, ktoré stimulujú enzymatickú činnosť tráviaceho systému a podporujú aj detoxikáciu organizmu.

Práve zlúčenina síry sulforafán má silné protirakovinové účinky.

Mnohé štúdie potvrdili, že kapusta, ako aj iné druhy krížovitej zeleniny, sú najlepšími prostriedkami v boji proti rakovine hrubého čreva.

Okrem toho vám kapustová šťava pomôže aj pri nasledujúcich ochoreniach:

  • ochorenia pečene
  • rakovina prsníka, vaječníkov a pľúc
  • bolesti hlavy po alkohole
  • chronický kašeľ
  • artritída a bolesť kĺbov
  • dna
  • zápal
  • anémia
  • žalúdočné vredy
  • a mnoho ďalších

Okrem toho je kapustová šťava veľmi prospešná pri chudnutí, pretože stimuluje metabolizmus a spaľovanie kalórií, zmierňuje zápchu a zabraňuje premene cukru na tuk.

Recept na kapustovú šťavu

Na výrobu našej kapustovej šťavy budete potrebovať:

  • odšťavovač
  • nôž
  • teplá voda
  • 1 stredne veľká kapusta
  • 1 polievková lyžica jablčného octu

Postupujte podľa týchto krokov:

1) Kapustu rozrežte na polovicu.

2) Do hrnca alebo misy napustite teplú vodu, pridajte jablčný ocot a kapustu ponorte do roztoku. Kapustu nechajte 10 minút odstáť, aby sa z nej odstránil postrek.

3) Po očistení kapustu nakrájajte na menšie kúsky a opäť ju opláchnite v studenej vode.

4) Kapustu vložte do odšťavovača a odšťavte ju.

Čerstvo odstavená šťava je vždy najlepšia. Nespotrebovaný zvyšok uložte do chladničky, ale nie dlhšie ako 4 hodiny.

Užívanie

Neexistujú žiadne obmedzenia týkajúce sa konzumácie kapustovej šťavy. Užívajte ho podľa potreby.

Na prevenciu sa odporúča vypiť 1 šálku (2 dcl) kapustovej šťavy denne pred raňajkami alebo obedom.

V prípade ochorenia čriev, žalúdka alebo rakoviny zvýšte dávku na 2 až 3 poháre denne.

Väčšie množstvo kapustovej šťavy môže spôsobiť nadúvanie. V takom prípade znížte dennú dávku.

Páči sa Vám článok? Zdieľajte ho potom aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*