Luxusný čokoládovo-vanilkový dezert hotový za 35 minút!

KOKOSOVÉ CESTO
  • 5 vaječných bielkov
  • Štipka soli
  • 5 polievkových lyžíc cukru
  • 100 gramov kokosu
  • 4 polievkové lyžice múky
KAKAOVÉ CESTO
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 4 lyžice cukru
  • 2 polievkové lyžice polohr. múky
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • polovica prášku do pečiva
KRÉM
  • 5 vaječných žĺtkov
  • 100 gramov cukru
  • 4 polievkové lyžice polohr.múky
  • 500 ml mlieka
  • Vanilková aróma
  • 200 g masla izbovej teploty
POLEVA
  • 150 g čokolády
  • 50 g masla
  • 3 polievkové lyžice mlieka

POSTUP
  1. Najprv vyšľahajte bielky so soľou na tuhý sneh. Pridáme cukor, kokos a nakoniec múku.
  2. Nalejte cesto na plech, ktorý ste predtým vystlali papierom na pečenie.
  3. Predhrejte rúru a začnite pripravovať kakaové cesto.
  4. Oddeľte žĺtky a bielky. Do žĺtkov pridajte soľ a cukor. Nakoniec pridajte múku a kakao. Kakaové cesto nalejeme na kokosové.
  5. Pečte pri teplote 170 stupňov približne 20 minút.
  6. Na krém zmiešajte žĺtky s cukrom, múkou a mliekom. Všetko zohrejte na miernom plameni. Takto varte, kým nezhustne. Potom ihneď odstavte a do studenej zmesy zašľahajte maslo. Na upečené cesto navrstvite krém a dajte na hodinu do chladničky.
  7. Všetky ingrediencie na polevu zohrejte a keď máte hladkú hmotu, nalejte ju na pripravený dezert, pekne uhlaďte a nechajte vychladiť.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*