- Tiež vás už nebaví robiť stále tie isté dezerty? Nezúfajte, pretože dnes vám prinášame recept, ktorý určite nepoznáte. Tento dezert s jemnou chuťou tvarohu a šťavnatého pomaranča poteší všetkých gurmánov a labužníkov.
- Príprava nie je náročná a zvládne ju každý.
Ingrediencie
- 500 g mäkkého nízkotučného tvarohu
- 200 ml nízkotučného mlieka
- 20 g čírej mletej želatíny (1 balenie)
- 70 g trstinového cukru
- 1 polievková lyžica kakaa
- 1 menší pomaranč
- 1 čajová lyžička neošetrenej citrónovej kôry
Pracovný postup
- Želatínu nasypte do mlieka a nechajte asi 15 minút napučať. Medzitým ošúpeme pomaranč a vytlačíme z neho šťavu. Dužinu podľa potreby nakrájajte na menšie kúsky.
- Tvaroh vyšľaháme s cukrom a zmes rozdelíme na dve časti. Do prvej pridáme kakao a do druhej pomarančovú šťavu, dužinu a citrónovú kôru.
- Napučanú želatínu zohrejte, ale nevarte ju. Po rozpustení nalejte približne polovicu do kakaovej zmesi a druhú polovicu do ovocnej zmesi. Každú časť dobre premiešajte. Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou a nalejeme do nej najprv jednu zmes, potom druhú. Dezert vložte do chladničky, najlepšie na noc.
Náš tip
Pred podávaním dezert posypte malinami a čokoládovými hoblinami. Vhodný je aj mandarínkový kompót.
Prajeme dobrú chuť a príjemnú prípravu. Ak sa Vám tento recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply