Luxusný dezert za pol hodinu, aký nenájdete v žiadnej cukrárni!

  • Tiež vás už nebaví robiť stále tie isté dezerty? Nezúfajte, pretože dnes vám prinášame recept, ktorý určite nepoznáte. Tento dezert s jemnou chuťou tvarohu a šťavnatého pomaranča poteší všetkých gurmánov a labužníkov.
  • Príprava nie je náročná a zvládne ju každý.
Ingrediencie
  • 500 g mäkkého nízkotučného tvarohu
  • 200 ml nízkotučného mlieka
  • 20 g čírej mletej želatíny (1 balenie)
  • 70 g trstinového cukru
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 1 menší pomaranč
  • 1 čajová lyžička neošetrenej citrónovej kôry

Pracovný postup
  1. Želatínu nasypte do mlieka a nechajte asi 15 minút napučať. Medzitým ošúpeme pomaranč a vytlačíme z neho šťavu. Dužinu podľa potreby nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Tvaroh vyšľaháme s cukrom a zmes rozdelíme na dve časti. Do prvej pridáme kakao a do druhej pomarančovú šťavu, dužinu a citrónovú kôru.
  3. Napučanú želatínu zohrejte, ale nevarte ju. Po rozpustení nalejte približne polovicu do kakaovej zmesi a druhú polovicu do ovocnej zmesi. Každú časť dobre premiešajte. Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou a nalejeme do nej najprv jednu zmes, potom druhú. Dezert vložte do chladničky, najlepšie na noc.
Náš tip

Pred podávaním dezert posypte malinami a čokoládovými hoblinami. Vhodný je aj mandarínkový kompót.

Prajeme dobrú chuť a príjemnú prípravu. Ak sa Vám tento recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Written By
More from redakcia
Všimli ste si na tomto mäse niečo zvláštne? Pravda vás určite šokuje…
Keď uvidíte odhalenie v nasledujúcom videu, dvakrát si rozmyslíte, či si v...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *