Ingrediencie:
- 8 vajec
- 20 dag cukru
- 20 dag mletých orechov
- 2 lyžice pšeničnej polohr. múky
- 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
BROSKYŇOVÝ PUDING
- 1 kocka masla
- 1 krémový puding
- 4 žĺtky
- 5 polievkových lyžíc cukru
- 3 polievkové lyžice pšeničnej polohr.múky
- 3 šálky mlieka
- 1 plechovka broskýň
Postup:
- Cesto: Bielka vyšľahajte do tuhej peny. Za stáleho šľahania postupne pridávajte cukor, žĺtky, mleté orechy, múku a prášok do pečiva. Koláč preložíme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 40 minút pri teplote 180 °C. Po upečení koláč rozrežte na 2 časti.
- Pudingová hmota s broskyňami: V jednej šálke mlieka rozšľahajte puding, múku a žĺtky. Zvyšné 2 šálky mlieka zvaríme s cukrom, pridáme vyšľahanú zmes a uvaríme puding. Nechajte ho vychladnúť. Medzitým nastrúhajte kocku masla a zmiešajte ju s vychladnutým pudingom. Nakoniec do pudingovej zmesi pridajte na kocky nakrájané broskyne a jemne premiešajte.
- Vrstvenie: Orechový plát – 3/4 pudingovej zmesi s broskyňami – orechový koláč – 1/4 pudingovej zmesi. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Vrch koláča môžete tiež poliať glazúrou alebo posypať kakaom.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply