Mäkká a nadýchaná orechová dobrota s jemným pudingovým krémom a lahodnými broskyňami. Príprava je jednoduchá.


Ingrediencie:
  • 8 vajec
  • 20 dag cukru
  • 20 dag mletých orechov
  • 2 lyžice pšeničnej polohr. múky
  • 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
BROSKYŇOVÝ PUDING
  • 1 kocka masla
  • 1 krémový puding
  • 4 žĺtky
  • 5 polievkových lyžíc cukru
  • 3 polievkové lyžice pšeničnej polohr.múky
  • 3 šálky mlieka
  • 1 plechovka broskýň

Postup:
  1. Cesto: Bielka vyšľahajte do tuhej peny. Za stáleho šľahania postupne pridávajte cukor, žĺtky, mleté orechy, múku a prášok do pečiva. Koláč preložíme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 40 minút pri teplote 180 °C. Po upečení koláč rozrežte na 2 časti.
  2. Pudingová hmota s broskyňami: V jednej šálke mlieka rozšľahajte puding, múku a žĺtky. Zvyšné 2 šálky mlieka zvaríme s cukrom, pridáme vyšľahanú zmes a uvaríme puding. Nechajte ho vychladnúť. Medzitým nastrúhajte kocku masla a zmiešajte ju s vychladnutým pudingom. Nakoniec do pudingovej zmesi pridajte na kocky nakrájané broskyne a jemne premiešajte.
  3. Vrstvenie: Orechový plát – 3/4 pudingovej zmesi s broskyňami – orechový koláč – 1/4 pudingovej zmesi. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Vrch koláča môžete tiež poliať glazúrou alebo posypať kakaom.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*