Mala som doma vajcia, zemiaky, cibuľu a nejaké korenie. Vytvorila som z toho takúto dobrotu!

Aj keď je príprava rýchla a ingrediencie jednoduché, toto je recept na hlavný chod! A je nielen chutný, ale aj zdravý! Pozrime sa, ako sa pripravuje (pomery zostávajú rovnaké, ale množstvo môžete samozrejme zvýšiť alebo znížiť v závislosti od toho, pre koľko členov rodiny varíte a aké majú chute).

Ingrediencie a postup:

Budete potrebovať pol kilogramu ošúpaných, na plátky nakrájaných zemiakov (môžete požiadať členov rodiny, aby vám pomohli zemiaky ošúpať). Zemiaky opečte na panvici s očistenou, nakrájanou cibuľou (2 ks) na rozpálenom oleji. Keď sa blíži k úplnému zhnednutiu, pridajte 2 strúčiky cesnaku rozdrveného na kašu a pokračujte v smažení, kým nebude úplne zhnednutý.

Rozšľahajte 6 vajec, pridajte lyžicu kyslého mlieka a okoreňte podľa chuti (návrhy: soľ, mleté čierne korenie, bazalka, nasekaná petržlenová vňať a jarná cibuľka).

Zemiaky vložte do rúry nasledovne: rúru predhrejte na 180 °C a do olejom vymastenej zapekacej misy vložte už opečené zemiaky, ktoré zalejte rozšľahaným ochuteným vajíčkom. Čas pečenia je štvrť hodiny, maximálne 20 minút, ale skontrolujte či je správne upečený!

Vychutnajte si jedlo s celou rodinou!
Nezabudnite sa oň podeliť, aby si ho mohli pozrieť aj vaši priatelia!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*