Zloženie:
- 2 kg zemiakov
- 500 g paradajkovej šťavy
- 400 g smotany
- 3 vajcia
- 1 kg bravčového mäsa (podľa chuti možno použiť akékoľvek mleté mäso)
- 4 paradajky
- 4 cibule
- kôpor
- petržlenová vňať
- soľ, korenie, červená paprika podľa chuti
Príprava:
- Zemiaky najprv varte 20-30 minút, potom odstráňte šupku a nakrájajte ich na stredne hrubé plátky.
- Cibuľu ošúpeme a osmažíme na troche oleja, kým nie je priesvitná a posypeme štipkou soli.
- Keď uvidíte, že cibuľa je priesvitná, pridajte mleté mäso s paradajkovou šťavou a premiešajte.
- Smažte 30 minút, potom dochuťte soľou, korením a paprikou.
- Na záver pred odstavením z ohňa pridajte nasekanú petržlenovú vňať a kôpor.
- Vymastite teplovzdornú misu olivovým olejom alebo maslom. Na vrch položte vrstvu zemiakov, potom vrstvu mäsa a to opakujte, kým nie je hotová posledná vrstva zemiakov.
- V miske zmiešajte smotanu s vajíčkom a rozotrite ju na zemiakovú vrstvu. Ak chcete, môžete vrch posypať petržlenovou vňaťou alebo položiť niekoľko plátkov paradajok.
- Pečte v predhriatej rúre 35-45 minút.
DOBRÚ CHUŤ! Nezabudnite sa o tento chutný recept podeliť aj s ostatnými.
Leave a Reply