Mamin chutný recept na musaka: Obľúbený rodinný recept už roky!


Zloženie:
  • 2 kg zemiakov
  • 500 g paradajkovej šťavy
  • 400 g smotany
  • 3 vajcia
  • 1 kg bravčového mäsa (podľa chuti možno použiť akékoľvek mleté mäso)
  • 4 paradajky
  • 4 cibule
  • kôpor
  • petržlenová vňať
  • soľ, korenie, červená paprika podľa chuti

Príprava:
  1. Zemiaky najprv varte 20-30 minút, potom odstráňte šupku a nakrájajte ich na stredne hrubé plátky.
  2. Cibuľu ošúpeme a osmažíme na troche oleja, kým nie je priesvitná a posypeme štipkou soli.
  3. Keď uvidíte, že cibuľa je priesvitná, pridajte mleté mäso s paradajkovou šťavou a premiešajte.
  4. Smažte 30 minút, potom dochuťte soľou, korením a paprikou.
  5. Na záver pred odstavením z ohňa pridajte nasekanú petržlenovú vňať a kôpor.
  6. Vymastite teplovzdornú misu olivovým olejom alebo maslom. Na vrch položte vrstvu zemiakov, potom vrstvu mäsa a to opakujte, kým nie je hotová posledná vrstva zemiakov.
  7. V miske zmiešajte smotanu s vajíčkom a rozotrite ju na zemiakovú vrstvu. Ak chcete, môžete vrch posypať petržlenovou vňaťou alebo položiť niekoľko plátkov paradajok.
  8. Pečte v predhriatej rúre 35-45 minút.
DOBRÚ CHUŤ! Nezabudnite sa o tento chutný recept podeliť aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*