Každý, kto má rád gaštanové pyré, bude tento koláč milovať!
Ingrediencie na cesto:
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 3 polievkové lyžice vody
- 6 lyžíc polohr.múky
- pol lyžičky prášku do pečiva
Krém:
- 4 vajcia
- 25 dkg cukru
- 100 g čokolády na varenie
- 25 dkg masla
- 1 kocka gaštanového pyré
- 2 dcl sladkej smotany
- čokoládová poleva: kúpená alebo si pripravíte klasicky doma
Príprava:
- Bielky vymiešame s cukrom a postupne pridávame žĺtky, vodu, múku a prášok do pečiva. Pečieme asi 20 minút pri teplote 220 °C v rúre. Piškóta by mala byť tenšia.
- Na prípravu krému postavte nádobu s cukrom, vajíčkami a čokoládou na oheň a miešajte, kým nevznikne jednotná zmes, asi 10 minút. Do vychladenej zmesy pridáme marslo a gaštanové pyré. Všetko dobre premiešame.
- Vrch môže byť pokrytý šľahačkou alebo čokoládovou polevou podľa želania!
Množstvo gaštanového pyré si môžete upraviť v závislosti od toho, ako veľmi máte radi gaštanové pyré.
Leave a Reply