Máte radi rolády? Po tejto sa len tak zapráši!

  • Tento recept ma naučila moja mama, je to mäkká, nadýchaná a veľmi jednoduchá farebná roláda z maslových sušienok. Deti ju milujú.

Porcie: 12
Ingrediencie:
  • 6 vajec
  • 7 lyžíc práškového cukru
  • 60 ml oleja
  • 60 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 5 lyžíc horúcej vody
  • 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
Krémy:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice cukru
  • 200 g mascarpone
  • 100 g mletých maslových sušienok
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 50 g horkej čokolády

Postup:
  1. Najprv si v horúcej vode vyšľaháme kakao..bielky s polovicou cukru vyšľaháme na sneh..zvlášť vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru pridáme olej, mlieko..potom vmiešame múku a premiešame..nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
  2. Rozdeľte cesto na dve časti…Žlté cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie (25 x 35) a potom cik-cak na hnedé cesto.
  3. Piškótu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C…Hneď po vložení plechu znížime teplotu na 180 °C a pečieme v závislosti od rúry 15 – 20 minút…Upečenú piškótu otočíme na utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier na pečenie, stočíme roládu a necháme vychladnúť.
  4. Najprv vyšľaháme šľahačku..potom zvlášť vyšľaháme mascarpone a cukor..potom pridáme šľahačku k mascarpone a premiešame. Krém rozdelíme na 2 časti.
  5. Do jednej časti vmiešame mleté sušienky a do druhej časti pridáme rozpustenú mliečnu čokoládu, ale necháme ju vychladnúť.
  6. Rozvaľkajte roládu..neskôr na ňu naneste sušienkovú náplň a potom čokoládovú náplň..nechajte si trochu z každej náplne na ozdobu..nastrúhajte a posypte čokoládovú náplň horkou čokoládou, môžete použiť aj hobliny..zrolujte roládu..
  7. Povrch natrite ušetreným krémom a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby stuhla a vychladla..Vrch môžete tiež natrieť a ozdobiť šľahačkou.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojou rodinou. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*