Medovníkový koláč: Recept, ktorý musíte vyskúšať!

Ingrediencie pre 12 osôb:
  • 100g čokolády s vyšším percentom kakaa
  • 5 vajec
  • 150 g zmäknutého masla
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 200 g tekutého medu
  • 100 g múky
  • 50 g škrobovej múčky (hustota)
  • 50 g mletých sušienok s vanilkovou príchuťou (napr. vanilkový roscici)
  • 180 g jogurtu (3,5 %)
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžica škorice
  • 1 polievková lyžica korenia na perník
  • 1 plná lyžica prášku do pečiva
  • 2-3 lyžice rumu
  • 200-300g  slivkového lekváru alebo iný džem
Poleva:
  • 150 g masla
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 50g čokolády s vyšším percentom kakaa
  • 120 ml mlieka
  • 50 g cukru

Príprava:

1.Oddeľte vajcia. Maslo a vanilkový cukor vyšľaháme do peny a po jednom za stáleho miešania pridávame žĺtky. Pridajte med a pokračujte v miešaní, aby ste získali hladkú zmes. Na miernom ohni rozpustíme čokoládu a za stáleho miešania pridáme k predchádzajúcej mase.

2.Múku, zahusťovadlo, kakao a korenie zmiešame a preosejeme. Pridáme mleté ​​sušienky. Do predchádzajúcej hmoty pridáme múčne prísady. Pridáme rum.

3.Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a za pomalého miešania metličkou pridávame do predchádzajúcej masy.

4.Cesto vylejeme na plech 20×30 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút (nezabudnite kontrolovať špáradlom!)

5.Po upečení cesto úplne vychladíme a ostrým nožom prekrojíme na polovicu. Natrite džemom alebo lekvárom, do ktorého ste pridali lyžičku rumu a prípadne lyžičku škorice, priložte ďalšiu kôru a nechajte vychladnúť.

6.Polevu pripravíme varením masla, cukru a mlieka, pridáme čokoládu a miešame, aby sa rozpustila. Necháme 15 minút v chlade trochu stuhnúť a potom polejeme koláč. Pred rezaním dobre vychlaďte.

Prajeme dobrú chuť!

Written By
More from redakcia
Čokoládový koláč v kombinácii s orieškami a neodolateľnou polevou : Jeho chuť vás očarí!
Ingrediencie na piškótový koláč: 140 g | 1 šálka hladkej múky 240...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *