Medovníkový koláč: Recept, ktorý musíte vyskúšať!

Ingrediencie pre 12 osôb:
  • 100g čokolády s vyšším percentom kakaa
  • 5 vajec
  • 150 g zmäknutého masla
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 200 g tekutého medu
  • 100 g múky
  • 50 g škrobovej múčky
  • 50 g mletých sušienok s vanilkovou príchuťou
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžica škorice
  • 1 polievková lyžica korenia na perník
  • 1 plná lyžica prášku do pečiva
  • 2-3 lyžice rumu
  • 200-300g  slivkového lekváru alebo iný džem
Poleva:
  • 150 g masla
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 50g čokolády s vyšším percentom kakaa
  • 120 ml mlieka
  • 50 g cukru

Príprava:
  1. Oddeľte vajcia. Maslo a vanilkový cukor vyšľaháme do peny a po jednom za stáleho miešania pridávame žĺtky. Pridajte med a pokračujte v miešaní, aby ste získali hladkú zmes. Na miernom ohni rozpustíme čokoládu a za stáleho miešania pridáme k predchádzajúcej mase.
  2. Múku, škrob.múčku, kakao a korenie zmiešame a preosejeme. Pridáme mleté ​​sušienky. Do predchádzajúcej hmoty pridáme múčne prísady. Pridáme rum.
  3. Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a za pomalého miešania metličkou pridávame do predchádzajúcej masy.
  4. Cesto vylejeme na plech 20×30 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút (nezabudnite kontrolovať špáradlom!)
  5. Po upečení cesto úplne vychladíme a ostrým nožom prekrojíme na polovicu. Natrite džemom alebo lekvárom, do ktorého ste pridali lyžičku rumu a prípadne lyžičku škorice, priložte druhý polovicu plátu a nechajte vychladnúť.
  6. Polevu pripravíme varením masla, cukru a mlieka, pridáme čokoládu a miešame, aby sa rozpustila. Necháme 15 minút v chlade trochu stuhnúť a potom polejeme koláč. Pred rezaním dobre vychlaďte.
Prajeme dobrú chuť!

Written By
More from redakcia
Jednoduchý jablkový koláč, perfektný ku káve aj čaju. Doma ho zbožňujeme!
Množstvo cukru, ktoré do jabĺk pridávate, závisí od toho, aké sú sladké...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *