Mini hot-dogy trošku inak: Získajú si malých aj veľkých!

Ingrediencie:
  • 250 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2,7 dl mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 20 g čerstvého droždia
Na mazanie:
  • rozpustená husacia masť (kačacia masť, masť)
Postup:
  • Prísady som dala do pekárne na chlieb, nakoniec droždie rozpustené vo vlažnom mlieku. Uhnetiem ho a nechám trikrát vykysnúť.
  • Vypracujem cesto, rozvaľkám ho, rozdelím na dve časti a z každej vytvarujem hrubý bochník. 10 minút ho nechám odpočívať a potom každý z nich rozvaľkám na dlhý, 2-3 mm hrubý, širší pás. Každý z nich potrite rozpustenou masťou a zložte do 3 vrstiev.
  • Nechám ich 10 minút odpočívať a potom ich roztiahnem na dlhý obdĺžnik široký asi 12-15 cm a hrubý 0,5 cm. Trojuholníky som krájala v smere šírky (asi 6-6 kusov).
  • Kvalitnú klobásu alebo párok rozrežem na polovicu (bežnú klobásu možno rozdeliť na polovicu), na každú dlhšiu polovicu trojuholníka položím jednu a zrolujem. Dám ich na plech, vložím do rúry, zapnem rúru, nastavím ju na 220 °C a pečiem asi 20 minút.
  • Namočte ich do kečupu alebo horčice a jedzte ich vlažné.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*