
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 150 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2,7 dl mlieka
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 20 g čerstvého droždia
Na mazanie:
- rozpustená husacia masť (kačacia masť, masť)
Postup:
- Prísady som dala do pekárne na chlieb, nakoniec droždie rozpustené vo vlažnom mlieku. Uhnetiem ho a nechám trikrát vykysnúť.
- Vypracujem cesto, rozvaľkám ho, rozdelím na dve časti a z každej vytvarujem hrubý bochník. 10 minút ho nechám odpočívať a potom každý z nich rozvaľkám na dlhý, 2-3 mm hrubý, širší pás. Každý z nich potrite rozpustenou masťou a zložte do 3 vrstiev.
- Nechám ich 10 minút odpočívať a potom ich roztiahnem na dlhý obdĺžnik široký asi 12-15 cm a hrubý 0,5 cm. Trojuholníky som krájala v smere šírky (asi 6-6 kusov).
- Kvalitnú klobásu alebo párok rozrežem na polovicu (bežnú klobásu možno rozdeliť na polovicu), na každú dlhšiu polovicu trojuholníka položím jednu a zrolujem. Dám ich na plech, vložím do rúry, zapnem rúru, nastavím ju na 220 °C a pečiem asi 20 minút.
- Namočte ich do kečupu alebo horčice a jedzte ich vlažné.
Leave a Reply