Mlieko, jogurt, citrón… a máte najlepší domáci syr…

  • Každý miluje syr, ale často je ťažké nájsť chutný, cenovo dostupný syr bez prídavných látok. To, čo je dobré, je často aj veľmi drahé. Ak chcete pravidelne jesť zdravý syr, vyrobte si ho doma! Nižšie uvedený syr je veľmi jednoduchý na výrobu, takže môžete mať doma vždy čerstvý syr bez prídavných látok.

Zloženie:
  • 1 liter mlieka
  • 1 pohár prírodného jogurtu
  • Šťava z polovice citrónu
  • 1 čajová lyžička soli
Príprava:
  1. Nalejte mlieko do hrnca, pridajte soľ.
  2. Varte 15 minút za občasného miešania.
  3. Jogurt vložte do misky, zalejte ho prevareným osoleným mliekom a pridajte citrónovú šťavu. Dobre premiešajte.
  4. Vráťte na oheň len aby zovrel.
  5. Potom nechajte stáť 3 hodiny pri izbovej teplote.
  6. Do hrnca vložte cedidlo, vložte doň čistý kus gázy a vložte doň syr.
  7. Nechajte srvátku odkvapkať.
  8. Odkvapkaný syr vyberieme pomocou gázy, zaviažeme ho a vložíme na pol hodiny do chladničky.
  9. Vyberte z gázy, položte na tanier a vráťte do chladničky na ďalších 8 hodín.
  10. Keď je syr pekne stuhnutý, nakrájajte tenký plátok a ochutnajte.
  • Do tohto prírodného základu môžete pridať čerstvé bylinky, ako je kôpor, tymián, bazalka, medvedí cesnak alebo dokonca oregano.
Ak sa Vám tento recept páči podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Written By
More from redakcia
Pravidelne si máčala ruky v jablčnom octe. Keď zistíte prečo, budete to robiť aj Vy!
Trpela som silnými reumatickými bolesťami kĺbov rúk a roky sa liečila liekmi...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *