Ingrediencie
- 600 gramov polohr.múky
- 1 prášok do pečiva
- 200 gramov masla
- 2 vajcia
- 200 gramov cukru
- 6 šálok smotany alebo mlieka
Náplň
- 300 gramov cukru
- 1 liter mlieka
- 120 gramov hl.múky
- 200 gramov masla
- 2 šálky kakaa
Poleva
- 1-2 čokolády na varenie
- pár lyžíc oleja
- kokos na posypanie
Príprava
- Do múky zmiešanej s práškom do pečiva rozdrobíme maslo, v strede urobíme jamku, pridáme cukor, vajce a smotanu/mlieko a vymiesime cesto. (Potom dám na chvíľu do mrazničky odstáť, ľahšie sa rozvinie)
- Vychladnuté cesto rozvaľkáme na 4 tenké (2 mm) rovnaké pláty a pečieme na prevrátenom plechu (asi 20×30 cm) pri teplote 200C asi 10-15 minút, záleží od hrúbky cesta a teploty, ale nemusí byť veľmi hnedé.
- Keď je cesto upečené, ihneď ho vyberte, najjednoduchšie je to s papierom na pečenie tak, ako je, jednoducho ho vyberte, robte to kým je horúce, pretože neskôr ľahko skrehne.
- Na krém dáme do misky cukor a na miernom ohni ho rozpustíme do tmavožltej/karamelovej farby.
- Vzniknutý karamel zalejeme ľadovým mliekom a varíme, kým sa všetok karamel nerozpustí, samozrejme cukor veľmi stuhne, keď pridáte mlieko, ale nebojte sa, všetko sa roztopí, len sledujte až to neprihorí.
- Keď sa karamel rozpustí v mlieku, pridáme preosiatu múku (ktorú ste aj tak predtým rozmiešali v mlieku alebo vode) a varte, kým nezhustne (podľa potreby pridajte ešte múku)
- Náplň necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a pridáme do vychladnutej plnky, všetko pekne premiešame, aby sa spojilo.
- Na tom istom plechu, na ktorom ste piekli pláty, poukladajte najprv plát, potom plnku, plát a potom plnku, normálne na „správnu“ stranu, t. j. dovnútra plechu.
- Na záver dáme plát, ktorý polejeme rozpustenou čokoládou, navrch som posypala trochou kokosu, aby to vyzeralo krajšie.
Dobrú chuť!
Leave a Reply