Mnohých milovníkov sladkostí s príchuťou kávy potešia proteínové sušienky v tvare kávových zŕn. Podávajte ich s horúcim nápojom a vychutnajte si kombináciu vašich obľúbených chutí.
Za poskytnutý recept ďakujeme blogerovi Matejovi Kobeščakovi.
Ingrediencie
- 110 g kešu masla
- 1 žĺtok
- 1 čajová lyžička instantnej kávy
- 60 g javorového sirupu
- 1 proteínový tiramisu prášok
- 1 polievková lyžica kakaa (asi 15 g)
- ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 30 g mletých mandlí
- 35 g kokosovej múky
Príprava
- 1. Kešu maslo krátko zohrejeme (v mikrovlnke), aby trochu zmäklo.
- 2. Vo veľkej mise zmiešame žĺtok, kešu maslo, javorový sirup a instantnú kávu zmiešanú s 2 lyžičkami horúcej vody.
- 3. Pridajte proteín a zmes znova premiešajte.
- 4. V samostatnej miske zmiešame kakao, prášok do pečiva, mleté mandle a kokosovú múku.
- 5. Pridáme k mokrým surovinám a lyžicou alebo kuchynským robotom spojíme do kompaktnej zmesi.
- 6. Štruktúra cesta bude závisieť od štruktúry masla, ktoré použijete, a stupňa mletia kokosovej múčky a mandlí.
- 7. Ak sa vám cesto veľmi lepí, pridajte trochu múky a ak je cesto suché, pridajte trochu kešu masla alebo rozpusteného kokosového oleja.
- 8. Cesto musí byť také, aby sa z neho dali tvarovať guľky bez toho, aby sa lepili na dlane alebo sa drobili.
- 9. Vytvarujte guľky, trochu ich predĺžte a v strede urobte špáradlom alebo nožom čiaru, aby ste dosiahli vzhľad kávových zŕn.
- 10. Vytvarované sušienky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pred pečením vložíme na 15-20 minút do chladničky.
- 11. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C 7 minút.
Podávajte s kávou, čajom alebo mliekom. Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply