Moja teta nepridáva jablko ani ananás. Myslí si, že k mrkvovému šalátu sa lepšie hodí niečo úplne iné!

Na svoje si prídu aj šalátoví skeptici – mrkvový šalát s ovocím by sa mal stať trvalou súčasťou večerného menu. prečo? Ide o mimoriadne jednoduché, no zároveň chutné riešenie, ktoré sa hodí takmer ku všetkému.

Sladký, chrumkavý a šťavnatý mrkvový šalát obohatí každú večeru. Ako ho však pripraviť, aby nevyznel ako klišé? Namiesto jablka či ananásu zvoľte iné ovocie, ktoré posunie bežný šalát na inú úroveň.

Čo pridať do mrkvového šalátu?

Mrkvový šalát funguje dobre aj samostatne, najmä keď máme sladkú a šťavnatú mrkvu. Väčšinou ho radi kombinujeme s jablkom alebo ananásom, čo je očividne dobrý nápad, no niekedy stojí za to urobiť v kuchyni malú zmenu a vyskúšať niečo iné.

Moja teta miluje kombináciu mrkvy a pomaranča. O tejto bláznivej kombinácii už určite počulo veľa ľudí, no možno nie každý vedel, že namiesto spojenia mrkvy s kúskami pomaranča je lepšie pridať do strúhanej zeleniny čerstvo vytlačenú šťavu.

Potom bude mať mrkvový šalát stále výrazné oranžové tóny.

Ingrediencie:

4 mrkvy
1 pomaranč
soľ podľa chuti
1 lyžica citrónovej šťavy
3 polievkové lyžice olivového oleja

Prípravy:

Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Z pomaranča vytlačíme šťavu a potom ňou nalejeme na mrkvu.
Podľa chuti pridajte citrónovú šťavu a štipku soli.

Všetko dôkladne premiešame, pridáme olivový olej a dáme do chladničky aspoň na 30 minút, aby sa chute prepojili.

Vyskúšajte! 🙂

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*