Na špeciálne príležitosti pečiem milionársky koláč. Chutí to ako výhra v lotérii!

Tento dezert je sladkým splneným snom pre všetkých milovníkov čokolády a karamelu. Milionárska torta rozhodne stojí za milióny, pretože jej chuť je jednoducho pochúťkou.

Príprava takéhoto dezertu je naozaj jednoduchá, preto sa oplatí mať recept po ruke vždy, keď máte príležitosť na menšiu či väčšiu oslavu.


Ingrediencie:

Spodná časť:

  • 200 g pšeničnej polohr.múky
  • 100 g studeného masla, nakrájaného na kocky
  • 50 g práškového cukru
  • štipka soli

Karamel:

  • 150 g cukru
  • 100 g masla
  • 50 ml smotany 30%
  • štipka soli

Čokoládová poleva:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 50 g masla

Spôsob prípravy:

  1. V miske zmiešame múku, práškový cukor a soľ. Pridajte studené maslo a rýchlo vypracujte cesto. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prstami jemne premasírujte, aby ste vytvorili spodok a nízke okraje.
  2. Popicháme vidličkou a dáme na cca 30 minút do chladničky. Základ vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15-20 minút do zlatista.
  3. Pripravte si karamel. V hrnci s hrubým dnom rozpustíme cukor do zlatista. Pridajte maslo a miešajte, kým sa neroztopí. Za stáleho miešania opatrne prilejeme smotanu. Pridajte štipku soli.
  4. Odstavíme z ohňa a necháme karamel mierne vychladnúť. Na dno nalejeme pripravený karamel. Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na koláč. Tortu dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť.

Namiesto karamelu môžete použiť aj hotovú karamelovú hmotu. Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*