- Svieža chuť tohto šalátu z červenej repy, vám lahodí a zároveň zaistí dostatok vitamínov počas celej zimy.
Potrebujeme:
- 250 g sleďa alebo údeného lososa (dá sa použiť aj údené kuracie mäso)
- 250 g varené červené repy
- 300 g varených zemiakov
- 150 g varenej mrkvy
- 4 vajcia
- 80 g červenej cibule
- 150 g kyslých uhoriek
- 200 g zelených jabĺk
- 90 g majonézy
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- 1. Snažte sa vybrať kvalitné suroviny. Jablká by mali byť pevné a šťavnaté.
2. Uvarte zemiaky, mrkva, červenú repu, aj vajcia. Dajte pozor, aby ste ich nerozvarili. - 3. Filety zo sleďa nakrájajte na malé kúsky.
- 4. Zemiaky, mrkva, červenú repu, cibuľu a uhorky nakrájajte na maličké kocky.
- 5. Olúpte a očistite jablká, nastrúhajte ich a vytlačte z nich šťavu.
- 6. Zmiešajte všetky suroviny naraz, pridajte majonézu a dôkladne premiešajte.
- 7. Vrch šalátu môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, napríklad kôprom, petržlenovou vňaťou alebo zelenou cibuľkou.
Leave a Reply