Na tomto recepte som už 10 rokov nič nemenila, rodina ho zbožňuje!

  • Predstavujeme recept pre milovníkov lahodného jedla, majstrovské dielo plnenej pity. Tento pita snack na panvici je ideálnou voľbou pre stretnutie s priateľmi.
  • Ak hľadáte niečo neobvyklé a chutné, môžete si vybrať akúkoľvek náplň, ktorá sa vám páči. Neexistujú žiadne pravidlá! “Bendery” je ukrajinské občerstvenie.
  • Podľa klasického receptu sa pita robí tak, že plnka je už v plechu. Dnes si ho však pripravíme na trochu “lenivejší” spôsob. Ste zvedaví na recept?

Potrebujete:
  • 400 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 3 pita chleby
  • 3 vajcia
  • 70 ml mlieka
  • 0,5 lyžičky soli
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Príprava:
  1. Pripravíme si plnku: Ošúpeme a nakrájame cibuľu na malé kocky. Na rozpálenej panvici na rastlinnom oleji opečte cibuľu, kým nebude mať peknú zlatistú farbu. Mleté mäso dáme do misky, potom pridáme opraženú cibuľu a nasekané bylinky. Soľ a korenie podľa chuti. Plnku dôkladne premiešame.
  2. Vezmite pitu a nakrájajte ju na dlhé a široké pásy. Na každý pásik natrieme trochu plnky. Zložte pásiky do trojuholníkového tvaru, ako je znázornené na obrázku. To isté urobte so zvyšnou pitou a náplňou.
  3. V samostatnej miske zmiešajte vajcia s mliekom. Dobre premiešajte.
  4. Každý trojuholník namočte do vaječnej zmesi a potom ich opečte z oboch strán na rozpálenej panvici v rastlinnom oleji, kým nie sú pekne zlatisté.
  5. Pochúťka je hotová. Podávajte tento lahodný snack s najväčším potešením, kyslou smotanou alebo kečupom.
Zdieľajte tento super chutný recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*