Tento krémový dezert si jednoducho nemôžete nechať ujsť. Jeho základom je lahodný vanilkový krém, ktorému zdatne sekundujú mandle. Horkosladkú kombináciu vanilky a mandlí si zamilujete aj vy, uvidíte.
Ingrediencie na krémový dezert
Na korpus si nachystajte:
- 200 g hladkej múky
- 125 ml plnotučného mlieka
- Asi 100 ml prevarenej vody
- 100 g masla
- 40 g plátkov mandlí
- 5 vajec
- Štipku soli
Na vanilkový krém budete potrebovať:
- 700 ml plnotučného mlieka
- 125 g masla
- 125 g práškového cukru
- 25 g krupica
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 2 vanilkové cukry
- Okrem toho sa nezaobídete bez 2 vaječných bielkov a štipky soli.
Príprava
- V mlieku pomocou mixéra zapnutého na pomalé obrátky rozmiešajte zmäknuté maslo. Mlieko si môžete zľahka zahriať v mikrovlnke alebo na platni, aby sa vám v ňom maslo ľahšie rozpúšťalo, ale nemalo by prekročiť teplotu 60 °C. Do zmesi následne postupne prisypávajte múku, zatiaľ čo vám mixér spracováva cesto. Vznikne vám hrudkovitá hmota.
- Všetky vajcia si rozklepnite do misky, zľahka ich presoľte a našľahajte si ich vidličkou. Našľahané vajcia postupne prilievajte do cesta a nechajte ho aj naďalej spracovávať mixérom. Nakoniec prilievajte prevarenú vodu, aby vzniklo tekuté a hebké cesto. To prelejte do formy na pečenie vyložené papierom na pečenie.
- Mlieko na krém dajte na platňu, rozmiešajte v ňom krupicu, cukor aj vanilkový cukor a na miernom plameni ho zahrejte. Krátko predtým, než začne vrieť, v ňom rozmiešajte aj obe balenia pudingu. Za stáleho miešania varte, kým zmes nezhustne a potom ju z platne odstavte. Do horúceho pudingu rozmiešajte zmäknuté maslo a pokračujte v miešaní, kým nevznikne hladká a rovnomerná hmota. Tú navrstvite na cesto.
- Na vrch príde sneh, vyšľahaná z ľahko presolených vaječných bielkov. Sneh zasypte plátkami mandlí a zákusok dajte piecť do rúry predhriatej na 180 ° C, hotový bude za 15-20 minút. Krémový dezert podávajte vychladnutý o izbovej teplote. Môžete ho prizdobiť čerstvou šľahačkou a vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť! 😄😊 A ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými :).
Leave a Reply