Nadýchaný dezert s mandľami, ktorý si obľúbite už po prvom zahryznutí!

Tento krémový dezert si jednoducho nemôžete nechať ujsť. Jeho základom je lahodný vanilkový krém, ktorému zdatne sekundujú mandle. Horkosladkú kombináciu vanilky a mandlí si zamilujete aj vy, uvidíte.

Ingrediencie na krémový dezert
Na korpus si nachystajte:
  • 200 g hladkej múky
  • 125 ml plnotučného mlieka
  • Asi 100 ml prevarenej vody
  • 100 g masla
  • 40 g plátkov mandlí
  • 5 vajec
  • Štipku soli
Na vanilkový krém budete potrebovať:
  • 700 ml plnotučného mlieka
  • 125 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 25 g krupica
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 2 vanilkové cukry
  • Okrem toho sa nezaobídete bez 2 vaječných bielkov a štipky soli.

Príprava
  1. V mlieku pomocou mixéra zapnutého na pomalé obrátky rozmiešajte zmäknuté maslo. Mlieko si môžete zľahka zahriať v mikrovlnke alebo na platni, aby sa vám v ňom maslo ľahšie rozpúšťalo, ale nemalo by prekročiť teplotu 60 °C. Do zmesi následne postupne prisypávajte múku, zatiaľ čo vám mixér spracováva cesto. Vznikne vám hrudkovitá hmota.
  2. Všetky vajcia si rozklepnite do misky, zľahka ich presoľte a našľahajte si ich vidličkou. Našľahané vajcia postupne prilievajte do cesta a nechajte ho aj naďalej spracovávať mixérom. Nakoniec prilievajte prevarenú vodu, aby vzniklo tekuté a hebké cesto. To prelejte do formy na pečenie vyložené papierom na pečenie.
  3. Mlieko na krém dajte na platňu, rozmiešajte v ňom krupicu, cukor aj vanilkový cukor a na miernom plameni ho zahrejte. Krátko predtým, než začne vrieť, v ňom rozmiešajte aj obe balenia pudingu. Za stáleho miešania varte, kým zmes nezhustne a potom ju z platne odstavte. Do horúceho pudingu rozmiešajte zmäknuté maslo a pokračujte v miešaní, kým nevznikne hladká a rovnomerná hmota. Tú navrstvite na cesto.
  4. Na vrch príde sneh, vyšľahaná z ľahko presolených vaječných bielkov. Sneh zasypte plátkami mandlí a zákusok dajte piecť do rúry predhriatej na 180 ° C, hotový bude za 15-20 minút. Krémový dezert podávajte vychladnutý o izbovej teplote. Môžete ho prizdobiť čerstvou šľahačkou a vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť! 😄😊 A ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými :).

Written By
More from redakcia
3 tipy za pár drobných, ako dostať hlodavce z vášho domova!
Hoci sa v 21. storočí už nemusíme báť moru, stále máme predstavu...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *