Tento jednoduchý a chutný recept na čerešňový clafoutis je jedným z najjednoduchších a najchutnejších francúzskych dezertov, aké ste kedy pripravili. Je jednoducho ideálny na každé ročné obdobie.
Základ pripomínajúci puding a na ňom veľa čerešní, posypaných trochou práškového cukru, najlepšie podávaný ako teplý dezert alebo aj na raňajky.
Prísady:
- 4 vajcia
- 1/2 šálky (100 g) cukru
- 1/4 lyžičky soli
- 2 PL (30 g) rozpusteného masla
- 1 šálka (240 ml) mlieka
- 3/4 šálky (100 g) múky
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu alebo 1 lyžička vanilkového cukru
- 600 g čerešní, zbavených kôstok a jadierok
- Zapekacia misa s priemerom 26 cm
Postup si môžete pozrieť v priloženom odkaze TU: https://youtu.be/N742tYufLSg
Prajeme dobrú chuť!😋
Leave a Reply