Salko buchty sú bez čakania a bez zložitej prípravy.
Lahodná chuť týchto buchiet spočíva v jedinom – v karamelovom Salku. Táto zložka je alfou a omegou celého receptu. Samozrejme, dávkovanie si môžete určiť sami, ale nezabudnite, že Salko je samo o sebe dosť sladké, takže môžete napríklad znížiť množstvo cukru. Všetko závisí od vášho vkusu.
Ingrediencie
- karamelové Salko
- 86 g masla
- 310 g polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 PL práškového cukru
- 110 ml sladkej smotany
- Citrónová kôra alebo aróma
- 1 vajce
- 1 prášok do pečiva
Postup
- Do polohrubej múky rozdrobte maslo a pridajte ostatné suché prísady, t. j. prášok do pečiva a oba cukry. Pridáme vajce, sladkú smotanu a začneme vypracovávať vláčne cesto. Nebojte sa používať holé ruky. Cesto pekne vypracujte, kým sa nevytvorí rovnomerná, hladká hmota.
- Žiadne kysnutie, priame pečenie
- Keď je cesto na salko buchty hotové, nemusíte ho nechať kysnúť. Nie je potrebné na nič čakať. Cesto rozvaľkajte alebo rukami roztiahnite na placku a pomocou pohára alebo šálky vytvorte rovnako veľké kolieska.
- Z každej placky vytvorte hladkú guľôčku a položte ju na plech na pečenie. Potrite rozšľahaným žĺtkom a pečte pri 175 stupňoch 15 až 20 minút. Sami môžete vidieť, ako buchty začnú v rúre za chvíľu kysnúť. Hotové buchty nezabudnite pocukrovať.
Leave a Reply