Najlahodnejšie buchty bez zložitej prípravy: Tento recept budete milovať!

Salko buchty sú bez čakania a bez zložitej prípravy.

Lahodná chuť týchto buchiet spočíva v jedinom – v karamelovom Salku. Táto zložka je alfou a omegou celého receptu. Samozrejme, dávkovanie si môžete určiť sami, ale nezabudnite, že Salko je samo o sebe dosť sladké, takže môžete napríklad znížiť množstvo cukru. Všetko závisí od vášho vkusu.

Ingrediencie
  • karamelové Salko
  • 86 g masla
  • 310 g polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 PL práškového cukru
  • 110 ml sladkej smotany
  • Citrónová kôra alebo aróma
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
Postup
  • Do polohrubej múky rozdrobte maslo a pridajte ostatné suché prísady, t. j. prášok do pečiva a oba cukry. Pridáme vajce, sladkú smotanu a začneme vypracovávať vláčne cesto. Nebojte sa používať holé ruky. Cesto pekne vypracujte, kým sa nevytvorí rovnomerná, hladká hmota.
  • Žiadne kysnutie, priame pečenie
  • Keď je cesto na salko buchty hotové, nemusíte ho nechať kysnúť. Nie je potrebné na nič čakať. Cesto rozvaľkajte alebo rukami roztiahnite na placku a pomocou pohára alebo šálky vytvorte rovnako veľké kolieska.
  • Z každej placky vytvorte hladkú guľôčku a položte ju na plech na pečenie. Potrite rozšľahaným žĺtkom a pečte pri 175 stupňoch 15 až 20 minút. Sami môžete vidieť, ako buchty začnú v rúre za chvíľu kysnúť. Hotové buchty nezabudnite pocukrovať.
Prajeme dobrú chuť! 😋👌👩‍🍳
Nezabudnite tento skvelý recept zdieľať aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Written By
More from redakcia
Značky na nechtoch: Ak indikujú problémy so srdcom, obličkami a pečeňou.
Pozrite sa na svoje nechty a možno si všimnete jemné zmeny v...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *