Cheesecake je môj obľúbený koláč a milujem ho v každej forme. Často pečiem rôzne druhy, ale tento recept je zatiaľ najlepší aký som jedla.
Ingrediencie:
Na krémovú hmotu:
- 1 kg krémového syru (philadelphia alebo podobný krémový)
- 6 vajec
- 1,5 šálky sušeného mlieka
- 3/4 šálky oleja
- 2 krémové pudingy
- 1,5 šálky studeného mlieka
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- 1 šálka cukru
- štipka soli
Spodok:
- balíček sušienok cca 200g
Na polevu z mliečnej čokolády:
- 200 g mliečnej čokolády (2 tyčinky)
- 100 ml 30% smotany
Na polevu z bielej čokolády:
- 100 g bielej čokolády (1 tabuľka)
- 50 ml 30% smotany
Postup nájdete v priloženom videu:
- Plech (25×36 cm) s papierom na pečenie a na spodok dáme vrstvu sušienok.
- Do misky dáme syr, žĺtky, vanilkový cukor, puding a vymiešame do hladka. Potom pomaly prilievame olej a mlieko.
- V druhej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli a keď už sú veľmi spenené, pridáme cukor, miešame, kým pena nie je tuhá a lesklá.
- Pomocou lyžice (nie robotom !) Hotovú hmotu vylejeme na vrstvu sušienok, pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov (hore-dole) 60 minút. Na posledných 10 minút pečenia cesto prikryjeme papierom na pečenie, aby príliš nezhnedlo a rúra je pootvorená.
- Mliečnu čokoládu nasekáme nožom na menšie kúsky, dáme do misky, pridáme 100 ml smotany a dáme na 20-30 sekúnd do mikrovlnky, potom vyberieme a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, nalejeme hotovú polevu na vychladnutý koláč.
- Rovnakým spôsobom pripravíme polevu z bielej čokolády a nalejeme ju na tmavú polevu tak, aby boli vzory.
Prajeme dobrú chuť a príjemnú prípravu!
Leave a Reply