Najlepší recept na CHEESECAKE: Lahodne krémový a neodoláte mu ani vy!

Cheesecake je môj obľúbený koláč a milujem ho v každej forme. Často pečiem rôzne druhy, ale tento recept je zatiaľ najlepší aký som jedla.

Ingrediencie:
Na krémovú hmotu:
  • 1 kg krémového syru (philadelphia alebo podobný krémový)
  • 6 vajec
  • 1,5 šálky sušeného mlieka
  • 3/4 šálky oleja
  • 2 krémové pudingy
  • 1,5 šálky studeného mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 1 šálka cukru
  • štipka soli
Spodok:
  • balíček sušienok cca 200g
Na polevu z mliečnej čokolády:
  • 200 g mliečnej čokolády (2 tyčinky)
  • 100 ml 30% smotany
Na polevu z bielej čokolády:
  • 100 g bielej čokolády (1 tabuľka)
  • 50 ml 30% smotany

Postup nájdete v priloženom videu:

  1. Plech (25×36 cm) s papierom na pečenie a na spodok dáme vrstvu sušienok.
  2. Do misky dáme syr, žĺtky, vanilkový cukor, puding a vymiešame do hladka. Potom pomaly prilievame olej a mlieko.
  3. V druhej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli a keď už sú veľmi spenené, pridáme cukor, miešame, kým pena nie je tuhá a lesklá.
  4. Pomocou lyžice (nie robotom !) Hotovú hmotu vylejeme na vrstvu sušienok, pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov (hore-dole) 60 minút. Na posledných 10 minút pečenia cesto prikryjeme papierom na pečenie, aby príliš nezhnedlo a rúra je pootvorená.
  5. Mliečnu čokoládu nasekáme nožom na menšie kúsky, dáme do misky, pridáme 100 ml smotany a dáme na 20-30 sekúnd do mikrovlnky, potom vyberieme a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, nalejeme hotovú polevu na vychladnutý koláč.
  6. Rovnakým spôsobom pripravíme polevu z bielej čokolády a nalejeme ju na tmavú polevu tak, aby boli vzory.
Prajeme dobrú chuť a príjemnú prípravu!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*