- Hľadáte jednoduchý recept na rýchly koláč? Máme dobrý návrh. Toto pečenie je založené na čokoláde, ktorá vám môže zlepšiť náladu v zamračenom dni.
Toto pečivo si získalo mimoriadnu obľubu po celom svete. Upiecť ho zvládne každý. Má výraznú čokoládovú vôňu a je príjemne vláčny.
Blondie koláč ešte nie je taký slávny ako brownie, ale tieto koláče sú si však navzájom mimoriadne podobné. Len tu sa namiesto tmavej čokolády používa biela čokoláda.
Nedá sa poprieť, že dezert ocenia najmä tí, ktorí majú radi veľmi sladké pečivo s jemným čokoládovým nádychom. Takéto pečivo je populárne v Spojených štátoch a tam vznikol koncept blondie, rovnako ako brownie.
Čokoláda, ale…
Hlavným tajomstvom blondie je biela čokoláda. Jeho použitie mu dodáva jedinečnú chuť a vôňu. Recepty často obsahujú doplnky, ako sú orechy a ovocie.
Niektoré recepty obsahujú aj vanilkovú arómu, ktorá navyše zvýrazní chuť bielej čokolády. Obľúbenou praxou je aj pridávanie arašidového masla. A toto je recept, ktorý vám dnes ponúkame.
Ingrediencie:
- 100 g masla
- 200 g bielej čokolády
- 4 vajcia
- 145 g jemného cukru
- 5 g vanilkového cukru
- 130 g pšeničnej polohr.múky
- pol lyžičky prášku do pečiva
- štipka škorice
- štipka soli
- 50 g vašich obľúbených orechov (voliteľné)
- 120 g arašidového masla
Spôsob prípravy:
- Maslo rozpustíme a pridáme čokoládu nalámanú na malé kúsky alebo nasekanú. Nechajte, kým sa úplne nerozpustí. Dôkladne premiešame.
- Vajcia, cukor a vanilkový cukor zľahka vyšľaháme metličkou. Vychladnuté maslo s čokoládou vlejeme do vajíčok a zmes premiešame.
- Pridáme preosiatu múku s práškom, škoricu a soľ a opäť premiešame. Do zmesi pridáme nasekané orechy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Na povrchu cesta vytvorte guličky z arašidového masla a potom nožom alebo tyčinkou „maľujte“ vzory. Koláč pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia 25 až 30 minút.
Krájajte až po vychladnutí.
Leave a Reply