Najlepšia ľadová čokoláda v košíčkoch: Dezert z neba!

Ingrediencie:

  • 80 gramov kokosový olej
  • 100 gramov čokoláda

Postup:

  1. Nad parou si roztopíme olej a čokoládu, v pôvodnom recepte bola uvedená mliečna čokoláda s lyžicou kakaa, ale mne sa osvedčilo dávať v pomere 1:1 mliečnu Orion čokoládu a čokoládu na varenie z Lidla, tú mám najradšej, skúšala som aj iné, ale pre mňa sú najlepšie tieto dve.
  2. Keď sa hmota pekne spojí dávame ju do najmenších papierových košíčkov. Skúšala som aj formičky na pralinky, ale čokoládky sa v rukách rýchlo topili tak to dávam len do košíčkov, manipulácia je jednoduchšia.
  3. Počkáme kým čokoláda stuhne, ja som ich dala v zime na balkón a bolo to raz dva.
  4. Navrch niektorých čokoládiek som nasypala oriešky, ale samotná je najlepšia.

Počet hotových kúskov záleží, samozrejme, od veľkosti košíčkov, mne vyšlo 25. Treba ich skladovať v chlade, lebo sa rýchlo topia.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*