Ingrediencie
- 1 šálka nesladenej čokolády nasekanej nadrobno
- 1/2 šálky masla
- 3/4 šálky granulovaného sladidla podľa výberu
- 1/4 lyžičky soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu voliteľná
- 1 čajová lyžička prášku na espresso voliteľná
- 3 veľké vajcia izbovej teploty
- 1/2 šálky kakaového prášku
Poleva
- 1 šálka kokosového mlieka
- 1 1/4 šálky čokoládových kúskov podľa výberu
Inštrukcie
- Predhrejte rúru na 180C. Vymastite tortovú formu a prikryte ju pergamenovým papierom, pričom nechajte papier prečnievať, aby ste ju mohli ľahko vybrať.
- Pomocou mikrovlnnej rúry alebo malého hrnca zohrejte čokoládu a maslo a šľahajte, kým sa nespojí.
- Premiešajte granulované sladidlo spolu s vanilkou a espressom, ak ho používate. Pridajte vajcia, jedno po druhom, jemne zašľahajte do cesta, až kým nebude hladké. Pridajte kakaový prášok, kým sa nespojí.
- Cesto preložíme do tortovej formy. Čokoládový koláč bez múky pečieme 25 minút, kým sa na vrchu nevytvorí jemná kôrka.
- Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť vo forme. Odstráňte z formy buď pomocou presahu pergamenového papiera, alebo ho jemne preklopte na tanier. Polejte polevou.
- Dajte do chladničky stuhnúť.
Poznámka: Ak pripravujete poschodovú tortu (ako na obrázku), zdvojnásobte všetky ingrediencie vrátane polevy.
Dobrú chuť a ak sa Vám recept páči zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi:).
Leave a Reply