NAJLEPŠIA nízkosacharidová torta bez MÚKY!

Ingrediencie
  • 1 šálka nesladenej čokolády nasekanej nadrobno
  • 1/2 šálky masla
  • 3/4 šálky granulovaného sladidla podľa výberu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu voliteľná
  • 1 čajová lyžička prášku na espresso voliteľná
  • 3 veľké vajcia izbovej teploty
  • 1/2 šálky kakaového prášku
Poleva
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 1 1/4 šálky čokoládových kúskov podľa výberu

Inštrukcie
  1. Predhrejte rúru na 180C. Vymastite tortovú formu a prikryte ju pergamenovým papierom, pričom nechajte papier prečnievať, aby ste ju mohli ľahko vybrať.
  2. Pomocou mikrovlnnej rúry alebo malého hrnca zohrejte čokoládu a maslo a šľahajte, kým sa nespojí.
  3. Premiešajte granulované sladidlo spolu s vanilkou a espressom, ak ho používate. Pridajte vajcia, jedno po druhom, jemne zašľahajte do cesta, až kým nebude hladké. Pridajte kakaový prášok, kým sa nespojí.
  4. Cesto preložíme do tortovej formy. Čokoládový koláč bez múky pečieme 25 minút, kým sa na vrchu nevytvorí jemná kôrka.
  5. Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť vo forme. Odstráňte z formy buď pomocou presahu pergamenového papiera, alebo ho jemne preklopte na tanier. Polejte polevou.
  6. Dajte do chladničky stuhnúť.

Poznámka: Ak pripravujete poschodovú tortu (ako na obrázku), zdvojnásobte všetky ingrediencie vrátane polevy.

Dobrú chuť a ak sa Vám recept páči zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi:).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*