Vynikajúce lievance s jablkami, ktoré sú úžasne nadýchané, vláčne a nejde do nich žiadne droždie. Perfektná večera, alebo sladké raňajky pre celú rodinu!
Potrebujeme:
- 2 vajíčka
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice kr. cukru
- štipka soli
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček nastrúhaných jabĺk (asi 2 kusy jabĺk)
- 1 lyžica oleja
Náplň (voliteľné):
- jogurt
- tvaroh
- kyslá smotana
- džem
Na posypanie:
- práškový cukor
Postup:
- Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, mliekom a soľou. Po častiach prisypeme preosiatu múku a miešame.
- Dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky. Následne primiešame nastrúhané jablká. Bielky vymiešame na tuhý sneh. Postupne primiešame do cesta.
- Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán. Pečieme, kým nezískajú svetlohnedú farbu.
- Lievance môžete podávať s náplňou podľa chuti, nám najviac chutili s jahodovým jogurtom alebo ochuteným tvarohom. Lievance sú jemné a ako pavučinka. Vynikajúce sú tiež samy o sebe, napríklad len posypané práškovým cukrom.
Leave a Reply