Najlepšie hrnčekové cesto na lievance: Potrebujete len 1 hrnček, 2 jablká a základné prísady – odporúčam zdvojnásobiť dávku!

Vynikajúce lievance s jablkami, ktoré sú úžasne nadýchané, vláčne a nejde do nich žiadne droždie. Perfektná večera, alebo sladké raňajky pre celú rodinu!

Potrebujeme:

  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice kr. cukru
  • štipka soli
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček nastrúhaných jabĺk (asi 2 kusy jabĺk)
  • 1 lyžica oleja

Náplň (voliteľné):

  • jogurt
  • tvaroh
  • kyslá smotana
  • džem

Na posypanie:

  • práškový cukor

Postup:

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, mliekom a soľou. Po častiach prisypeme preosiatu múku a miešame.
  2. Dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky. Následne primiešame nastrúhané jablká. Bielky vymiešame na tuhý sneh. Postupne primiešame do cesta.
  3. Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán. Pečieme, kým nezískajú svetlohnedú farbu.
  4. Lievance môžete podávať s náplňou podľa chuti, nám najviac chutili s jahodovým jogurtom alebo ochuteným tvarohom. Lievance sú jemné a ako pavučinka. Vynikajúce sú tiež samy o sebe, napríklad len posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*