Ingrediencie:
- 4 stredné sladké zemiaky
- 3 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
- 1/2 lyžičky čerstvého mletého čierneho korenia
- Viac soli na posypanie upečených hranolčekov (my máme radi morskú soľ)
- Domáci kečup, voliteľné
Postup:
- Predhrejte rúru na 230 stupňov. Dva plechy na pečenie vysteľte hliníkovou fóliou a potom ich zasuňte do rúry, aby sa zohriali.
- Očistite sladké zemiaky a nakrájajte na hranolky. Je len na vás, aké hrubé hranolky chcete mať. Ja ich mám rada tenké a chrumkavé. Hranolky ochutíme a pokvapkáme olejom. Pre najlepšiu chuť ich dochuťte výdatným množstvom soli a korenia. Aby v rúre zhnedli a boli chrumkavé, potrite ich trochou oleja. Rada používam olivový olej, ale môžete použiť to, čo máte po ruke. Kokosový olej im zas dodáva príjemnú chuť, takže je to na Vás.
- Sladké zemiaky dajte na horúce plechy a rozložte ich tak, aby neboli veľmi blízko pri sebe (preto je lepšie ich dať na dva plechy).
- Hranolky pečte, kým nezhnednú a nebudú chrumkavé. Hranolčeky sa pečú 15 až 25 minút, v závislosti od toho, aké veľké ste ich nakrájali. Počas pečenia ich sledujte, aby vám neprihoreli.
- Podávajte hranolky posypané extra soľou navrchu.
Prajeme dobrú chuť!😋
Leave a Reply