Najlepšie, pečené hranolky zo sladkých zemiakov: Sú lahodné a chrumkavé!

Ingrediencie:
  • 4 stredné sladké zemiaky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
  • 1/2 lyžičky čerstvého mletého čierneho korenia
  • Viac soli na posypanie upečených hranolčekov (my máme radi morskú soľ)
  • Domáci kečup, voliteľné

Postup:
  1. Predhrejte rúru na 230 stupňov. Dva plechy na pečenie vysteľte hliníkovou fóliou a potom ich zasuňte do rúry, aby sa zohriali.
  2. Očistite sladké zemiaky a nakrájajte na hranolky. Je len na vás, aké hrubé hranolky chcete mať. Ja ich mám rada tenké a chrumkavé. Hranolky ochutíme a pokvapkáme olejom. Pre najlepšiu chuť ich dochuťte výdatným množstvom soli a korenia. Aby v rúre zhnedli a boli chrumkavé, potrite ich trochou oleja. Rada používam olivový olej, ale môžete použiť to, čo máte po ruke. Kokosový olej im zas dodáva príjemnú chuť, takže je to na Vás.
  3. Sladké zemiaky dajte na horúce plechy a rozložte ich tak, aby neboli veľmi blízko pri sebe (preto je lepšie ich dať na dva plechy).
  4. Hranolky pečte, kým nezhnednú a nebudú chrumkavé. Hranolčeky sa pečú 15 až 25 minút, v závislosti od toho, aké veľké ste ich nakrájali. Počas pečenia ich sledujte, aby vám neprihoreli.
  5. Podávajte hranolky posypané extra soľou navrchu.
Prajeme dobrú chuť!😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*