Zloženie:
- 500 g lístkového cesta
- Alebo si môžete pripraviť falošné lístkové cesto (je to ešte lepšie, dobre sa s ním pracuje),
Čo na to budete potrebovať:
- 300 g hladkej múky
- 250 g zmäknutej hery
- 200 ml kyslej smotany 16%
- Na prípravu falošného lístkového cesta stačí všetko spolu spracovať a odložiť na niekoľko hodín na chladné miesto.
Náplň:
- 225 g mäkkého tvarohu (alebo smotanového syra)
- 300 ml smotany na šľahanie
- 250 g vanilkového pudingu
- 750 ml mlieka
- 4 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 1 balík vanilkový cukor
- 100 g práškového cukru
Ďalej:
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica vody
Postup:
- Cesto – lístkové alebo falošné lístkové cesto – rozvaľkajte na tenký veľký plát. Plát cesta nakrájajte na pásy široké približne 2 cm. Pásy rozrežte na polovicu.
- Pásy cesta obtočte okolo formičiek tak, aby sa cesto čiastočne prekrývalo (náplň nebude vytekat).
- Konce cesta stlačte prstami. Trubičky preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich rozšľahaným vajcom s vodou. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov 15 minút, alebo kým povrch trubičiek nie je zlatistý.
- Upečené trubičky ihneď vyberte z foriem a nechajte vychladnúť.
- Teraz pripravte náplň z mlieka, pudingu a kryštálového cukru. Tvaroh zmiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom ho po častiach vmiešajte do vychladnutého krému. Nakoniec vyšľahajte tučnú smotanu a jemne ju vmiešajte do krémovo-smotanovej zmesi.
- Krém navrstvite do cukrárskeho vrecka a naplňte ním trubičky. Rúrky môžete posypať práškovým cukrom.
- Umiestnite na chladné miesto na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) a vychutnajte si ich.
Leave a Reply