Nalejte olej na 3 hrsti medvedieho cesnaku a pamätajte si tento recept na celý život: Najväčšia pomoc na hlieny v pľúcach, nespavosť a prechladnutie!

Sezóna medvedieho cesnaku pomaly, ale určite začína. Pokiaľ ju chcete na jar roztrhať, určite si tento recept zapamätať. Len málo ľudí vie, čo medvedí cesnak môže urobiť, ak ho zalejete olejom.

Tento recept je fantastický nielen na posilnenie imunity, ale aj na riešenie mnohých ďalších zdravotných problémov.

Na čo pomáha cesnak v oleji?

  • – pomáha pri liečbe modrín a zle hojivých rán
  • – podporuje imunitu, zvyšuje
  • – pomoc s chrípkou a prechladnutím
  • – podporuje zdravý úbytok hmotnosti – stimuluje metabolizmus
  • – čistí obličky, močové cesty, podporuje močenie
  • – pomáha zlepšiť pamäť
  • – pri respiračných ochoreniach
  • – blahodarné účinky na črevá a žalúdok
  • – pomáha proti nespavosti
  • – detoxikácia pľúc – znižuje škodlivý účinok nikotínu na ľudské telo
  • – čistí zahojené pľúca, vitreanty a zmierňuje dýchacie ťažkosti
  • – čistí telo a pečeň
  • – zlepšuje vzhľad pokožky
  • – zmierňuje problémy s osteoporózou a artritídou

Potrebovať budeme:

  • 80-90 g medvedieho cesnaku
  • 500 ml olivového oleja

Postup:

Cesnak dôkladne a starostlivo osušte každý list uterákom /alebo papierovou utierkou. Listy nechajte asi 1 hodinu uschnúť na pracovnej doske (listy nesmú byť zakryté). Pretože v oleji nesmie byť voda.

Cesnak nakrájajte na malé kúsky a vložte do fľaše. Nalejte olej a ak chcete, aby bol iba konzumovaný, môžete tiež pridať chilli papričky (umyté, sušené, bez semien).

Miešajte – aby nezostali vo fľaši vzduchové bubliny, stále potlačte cesnak, aby sa udržal pod olejom. Vložte do chladničky – pokiaľ cesnak plachtí na povrch, znovu stlačte po 2 dňoch, bude mäkší, aby bol zalievaný olejom.

Uchovávajte v chladničke po dobu najmenej 3 týždňov (fľaštička musí byť dobre uzavretá). Potom preceďte cez hustú gázu a znovu nalejte do fľaše.

Môže to stáť až jeden rok v chladničke – pokiaľ ste netrpezliví – stále môžete konzumovať po týždni. Každý deň berieme lyžice alebo ochutíme pokrmy – je to napríklad vynikajúca prísada do šalátov.

Zdieľajte článok aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*