Ak sa k nám pridáte, môžete pripraviť najjednoduchšie a najchutnejšie pečivko na svete. Naučte sa základné cesto, potom ho môžete naplniť takmer čímkoľvek.
Ingrediencie:
- 500 gramov hl.múky
- 150 ml mlieka
- 2 vajcia
- 0,5 lyžičky soli
- 1,5 lyžičky strúhanej pomarančovej kôry
- 25 gramov droždia
- 130 gramov cukru
- 30 gramov masla
- 1,5 šálky brusníc
Príprava:
- 1.Droždie rozpustite v 0,5 šálke vlažného mlieka. Pridajte do šálky preosiatej múky a premiešajte. Necháme 1-2 hodiny odstáť na teplom mieste.
- 2. Potom pridáme zvyšné mlieko a premiešame.
- 3. Vajcia vyšľaháme so soľou a 2 lyžicami cukru. Do kváskovej zmesi pridáme rozšľahané vajcia a zvyšnú múku. Zmiešajte a potom po malých častiach pridajte maslo izbovej teploty. Miesime, kým nezískame príjemnú elastickú hmotu.
- 4. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na 2 hodiny do chladničky.
- 5. Rozmixujte čučoriedky, pridajte pomarančovú kôru a pol hrnčeka cukru. Miešame na miernom ohni, kým nezačne hustnúť.
- 6. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potom ho natrieme čučoriedkovou plnkou. Na okrajoch nechajte voľný priestor 1,5 cm.
- 7. Preložte ľavú a potom pravú časť do stredu. Odrežte z neho 12 plátkov.
- 8. Každý kúsok zatočte a potom vytvarujte do kruhového tvaru.
- 9. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potom pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 210 stupňov. Na záver posypeme práškovým cukrom.
Leave a Reply