Nemusí sa variť v pare a napriek tomu sa nekazí. Takto sa “uskladňuje” ovocie.

Ako zvyčajne zavárate, “uskladňujete” ovocie? Každý má inú metódu, ale tu je jedna, vďaka ktorej zabudnete na paru. Je to jednoduché.

Ingrediencie:

  • 4 kg ovocia (dôkladne umyté a očistené)
  • 1 kg cukru
  • na ostrie noža kyseliny salicylovej
  • 1 liter vody

Príprava:

  1. Pripravte si veľký smaltovaný hrniec a sterilné poháre. Poháre dôkladne umyte a potom ich položte na čistú utierku, aby sa osušili, nie je potrebné ich utierať.
  2. Do vody pridajte cukor, miešajte, kým sa nerozpustí, a priveďte do varu. Postupne pridávajte ovocie. Keď sa všetko ovocie uvarí, pomocou cedidla ho prelejte do pohárov a navrch nalejte horúcu šťavu.
  3. Na vrch každého z naplnených pohárov dajte veľmi malé množstvo salicylu a vzduchotesne ich uzavrite. Ak uzatvárate pomocou celofánu, vytvorte dvojitú vrstvu a medzi ne dajte trochu salicylu.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*