Potrebné prísady:
Do malej formy:
- 2 vajcia
- 100g cukru
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice horúcej vody
- 100g polohrubej múky
- lyžička prášku do pečiva
Krém:
- 250ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 2 lyžice cukru
- 120g masla
- 50g nutely
- 2 tatranky
Na ozdobu:
- 50g rozomletých orieškov
Postup prípravy:
- Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Žĺtka ušľaháme s cukrom, potom postupne pridávame všetko ostatné a nakoniec opatrne sneh z bielkov.
- Pečieme pri 170 ° C cca 20 minút.
- Urobíme si krém: Uvaríme si puding a necháme vychladnúť. Potom zamiešame maslo a Nutelu. Nakoniec pridáme rozomleté tatranky. Krém natrieme na vychladnuté cesto a posypeme orieškami. Oriešky môžeme popr. nahradiť ešte raz rozomletou tatrankou.
Prajeme dobrú chuť! 👌😋
Autorka receptu:Radka B.
Leave a Reply