Ingrediencie:
Cesto:
- 350 g hladkej múky
- ½ prášku do pečiva
- 200 g Hery
- 2 PL kakaa
- 150 g práškového cukru
- 5 PL mlieka
- Náplň:
- 4 bielky
- 70 g práškového cukru
- 170 g strúhaného kokosu
Krém:
- 300 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 50 g cukru
- 15 g hladkej múky
- 150 g masla
Postup:
- Na valčeku vypracujte cesto, rozdeľte ho na polovicu a nechajte ho chvíľu odpočívať v chladničke.
- Jednu časť cesta rozvaľkajte na menšom plechu s rozmermi 24 x 30 cm s papierom na pečenie.
- Vyšľahajte bielky, pridajte cukor a vyšľahajte tuhý sneh. Do snehu zľahka vmiešame kokos a plnku rozotrieme na cesto.
- Druhú časť cesta nastrúhame na plnku a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C asi 25 minút. Kôrku nechajte vychladnúť.
- V mlieku metličkou rozšľahajte žĺtky, múku a cukor a pripravte kašu. Maslo a vychladnutú kašu vyšľaháme na hladký krém, natrieme ho na tortu, pokvapkáme polevou a necháme v chladničke.
- Druhý deň ho nakrájajte na plátky.
Pokiaľ sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými na Facebooku. Ďakujeme❤
Leave a Reply