Budeme potrebovať:
- 150 gramov horkej čokolády
- 150 gramov masla
- 100 gramov cukru
- 4 vajíčka
- 3 ČL perníkového korenia
- 7 PL (asi 70 gramov) polohrubej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- slivkový lekvár
Postup:
- Čokoládu si nalámeme na kúsky a roztopíme ju v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a perníkovým korením.
- Pridáme zmäknuté maslo, cukro a vajíčka. Vypracujeme cesto a na záver primiešame už vychladnutú čokoládu. Plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne rozlejeme a perník pečieme na 160 stupňoch asi 35-40 minút.
- Keď je koláč upečený a trochu nám vychladol, potrieme ho bohatou vrstvou slivkového lekváru. Na záver pridávame aj polevu ganache. Necháme vychladnúť, pokojne chvíľu aj v chladničke a môžeme nakrájať na krásne kocky.
Dobrú chuť.
Leave a Reply